БАБХ откри пестициди в над 24 т вносни зеленчуци

БАБХ откри пестициди в над 24 т вносни зеленчуци - E-Burgas.com

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи и възбрани 24 478 кг вносни зеленчуци от трети страни с наднормено съдържание на остатъчни вещества от пестициди.

Не е допуснато търгуването на 15 273 кг пипер и 9 205 кг домати. Количествата предстои да бъдат насочени за унищожаване или връщане в страната на произход, спрямо законодателството.

С новооткритите пратки общото количество на възбранените зеленчуци надминава 51 тона.

Пробите за лабораторно изпитване са взети в изпълнение на Заповед на директора на Агенцията за засилен контрол върху пратките с вносни плодове и зеленчуци за съдържание на остатъчни вещества от пестициди.

Свързани статии
Осъдиха обвинените в подкуп инспектори от БАБХ-Бургас на година и шест месеца условно БАБХ налази Южното Черноморие БАБХ проверява има ли череши родно производство по веригите БАБХ унищожава над 1 т негодна храна и близо 200 кг мляко Започва ваксинацията на лисици против бяс Вече има списък с български производители, извършващи онлайн търговия БАБХ унищожава 5 т домати с пестициди внос от Турция Прокуратурата и БАБХ слагат лупа на търговците преди Великден, ето какво ще се проверява БАБХ започва засилени проверки на производството и търговията с яйца
Тагове
БАБХ пестициди зеленчуци
Коментари

Още от последните новини