БАБХ откри пестициди в над 24 т вносни зеленчуци

БАБХ откри пестициди в над 24 т вносни зеленчуци - E-Burgas.com

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи и възбрани 24 478 кг вносни зеленчуци от трети страни с наднормено съдържание на остатъчни вещества от пестициди.

Не е допуснато търгуването на 15 273 кг пипер и 9 205 кг домати. Количествата предстои да бъдат насочени за унищожаване или връщане в страната на произход, спрямо законодателството.

С новооткритите пратки общото количество на възбранените зеленчуци надминава 51 тона.

Пробите за лабораторно изпитване са взети в изпълнение на Заповед на директора на Агенцията за засилен контрол върху пратките с вносни плодове и зеленчуци за съдържание на остатъчни вещества от пестициди.

Свързани статии
БАБХ започва проверки преди Великден БАБХ засили проверките дни преди Никулден БАБХ бие шута на частниците от гьола на "Капитан Андреево" Агенцията по храните започна проверки по магазините Засилени проверки в ресторанти и хотели по Черноморието КЗП и БАБХ започват проверки в навечерието на Великден Масови проверки на агнешкото и яйцата преди Великден БАБХ изненада заведения за хранене с над 1500 проверки БАБХ не допусна внос на 2 тона храни от трети страни Засилени проверки на БАБХ в дните преди Никулден
Тагове
БАБХ пестициди зеленчуци
Коментари

Още от последните новини