AstraZeneca: Данните за безопасност на ваксината са въз основа на приложени над 17 млн. дози

AstraZeneca: Данните за безопасност на ваксината са въз основа на приложени над 17 млн. дози - E-Burgas.com
Reuters

Анализът не показвал повишен риск от белодробна тромбемболия

Ваксината срещу COVID-19 не показва повишен риск от белодробна тромбемболия. Това се казва в позиция на компанията AstraZeneca, изпратена до Нова тв От компанията са анализирали резултатите на приложени 17 милиона дози по целия свят.

Според тях случаите на такива реакции не са повече, отколкото при неваксинирани хора. Анализът на данните за безопасност на препарата продължават и от AstraZeneca се ангажират да информират обществото незабавно.

„Анализ на нашите данни за безопасност, направен въз основа на приложени над 17 млн. дози от ваксината срещу COVID-19, не показва повишен риск от белодробна тромбемболия, дълбока венозна тромбоза или тромбоцитопения”.

„Съобщеният брой случаи на такъв тип събития за ваксината срещу COVID-19 на Оксфорд-AstraZeneca не е по-висок, отколкото броят, който би възникнал по естествен начин в неваксинирано население”.

„В клиничните проучвания няма тенденции или случаи на белодробна тромбемболия. Внимателният преглед на всички налични данни за безопасност, включително и на тези събития продължава”.

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини