Aрт инсталацията "Прегърната природа" облече дърветата в Морската градина

Aрт инсталацията

Една нова инициатива и арт инсталация по образователен проект на име "Прегърната природа", създаден по идея на Божана Славкова, направи следващата си стъпка към едно по-добро и екологично бъдеще за гражданите на Бургас.

С плетки от рециклирани дрехи  доброволците облякоха част от дърветата по алеята от Пантеона към Експозиционен център "Флора" в Приморски парк. Целта на проекта е създаването на една по-уютна и цветна обстановка, която да насърчи моралната ангажираност и съпричастност на хората в овладяването на редица екологични проблеми -  като незаконната сеч и замърсяването.

Свързани статии
Намесват и прокуратурата в казуса с изсечените дървета в Бургас Омбудсманът на Бургас предлага решение на проблема със сметищата за стари гуми Искат спешно решение на проблема с мръсотията в Бургас и преливащите кошчета за смет От "Игри на волята" пак сгазиха лука, оставиха малко сметище на плажа край Царево (снимки) Общината скастри бургазлии: Не правете това след ремонт, ще има глоби! Полиция дебне за джипове край Седемте Рилски езера Бургас може да получи хиляди безплатни дръвчета от Гората.бг тази есен Творецът Божана Славкова: "Прегърната природа" е изкуство, което отива при публиката си, а не обратното Обсъдиха на високо ниво демографската криза и изсичането на горите в Странджа Зоопарк Бургас приютява четири пеликана, които не могат да оцелеят в природата
Тагове
екология
Коментари

Още от последните новини