АПИ започва ремонт на 11,5 км за 13,4 млн. лв. между Сливен и Ямбол

АПИ започва ремонт на 11,5 км за 13,4 млн. лв. между Сливен и Ямбол  - E-Burgas.com

Започва ремонтът на 11,5 км от второкласния път II-53 Сливен - Ямбол в участъка между Ямбол и Калчево. За да не се затруднява трафикът строителните дейности ще се изпълняват поетапно на участъци от 50 м. Движението ще е двупосочно в една лента и с ограничение на скоростта до 50 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват пътната сигнализация и ограничението на скоростта.

В ремонта на отсечката ще се инвестират 13,4 млн. лв. от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура". Очаква се ремонтните дейности да завършат до края на май 2021 г.

Предвижда се цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, оформяне на банкетите, хоризонтална маркировка, пътни знаци. Където е необходимо ще се ремонтира и пътната основа. Ще бъдат обновени и мостът над р. Тунджа в Ямбол, част от т. нар. обход юг на Ямбол, и съоръжението в с. Калчево. Предвидени са мерки за обезопасяване на кръстовищата за с. Кукорево и с. Стара река и пресичането с път I-7 Силистра - Шумен - Елхово - ГКПП „Лесово".

Отсечката, която ще се ремонтира, е между обновените през тази година 8,6 км от път II-53 между Крушаре и Ямбол и продължаващите и в момента строителни работи в 6,7-километровия участък между Калчево и Челник. След завършването на всички предвидени дейности ще бъдат обновени близо 27 км от второкласния път Сливен - Ямбол на територията на област Ямбол.

Пътят II-53 осигурява най-кратката връзка на Ямбол с Бургас и Южното Черноморие и се използва като алтернативен маршрут на АМ „Тракия" по направлението Средец и Бургас. С обновяването на трасето ще се подобри връзката между двата областни града и ще се повиши безопасността на пътуване.

Изпълнител е ДЗЗД „ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ - Н", с участници: „Пътно поддържане - Сливен" ЕООД и „Нивел строй" ЕООД. С дружеството АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа в област Ямбол.

Свързани статии
Задържаха контрабандни смартфони за 60 бона на границата с Турция АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата Над 500 машини чистят пътищата в страната Два пътя остават затврени в Созопол Ето кои са затворените пътища в Бургаско към момента заради дъжда АПИ предупреждава шофьорите за влошаване на времето МВР предупреждава шофьорите, че времето се влошава Димитър Николов: Дойде време за изграждането на Северния обход и пълното извеждане на трафика извън града Трафик на границата с Турция в последния ден без тест за ковид АПИ се отчете: Над 16,5 млн. лв. приходи от такси за специално ползване на пътищата
Тагове
апи ремонти пътища
Коментари

Още от последните новини