"Анонимните" публикуваха 35 000 секретни файла на Централната банка на Русия

Хакерската група "Анонимните" публикува 35 000 секретни файла на Централната банка на Русия, като по този начин потвърди информацията от четвъртък, че финансовото ведомство е било подложено на кибер-нападение, предаде БНТ.

Въпреки, че оттам отрекоха пробив на системите си. В профила на "Анонимните" в Туитър се появи публикация, в която са посочени линкове към услуга за съхранение в облак и хостинг на файлове.

Информацията, която се изчислява на 28 гигабайта, е разделена в две папки. Текстовете са на кирилица. След преглед на малка част от тях става ясно, че това са фактури, банкови извлечения, имена на акционери на различни банки, банкови лицензи, имена и адреси на високопоставени клиенти.

На 25 февруари, ден след решението на Кремъл за специална военна операция в Украйна, "Анонимните" обявиха война на руското правителство.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване 6 милиона семейства са без ток в Украйна Захарова заплаши НАТО с война Очаква се Путин да направо ново важно съобщение днес МВнР: Българите в Русия най-добре да напуснат страната Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад Бивш военен министър: Русия се готви да признае Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област за свои територии
Тагове
Русия анонимните
Коментари

Още от последните новини