Андре Токев стана онлайн ментор на хоби готвачи с помощта на 5G на Теленор

Андре Токев стана онлайн ментор на хоби готвачи с помощта на 5G на Теленор  - E-Burgas.com

Мобилният оператор представи възможностите на новата технология в Бургас

Може ли 5G технологията да има приложение в кухнята на бъдещето? На този въпрос отговориха вчера "Теленор" , прочутият готвач Андре Токев и актьорът Башар Рахал в Бургас.

Мобилният оператор представи възможностите на новата технология пред десетки бургазлии, които станаха свидетели на менторството и коучинга. Демонстрацията се проведе в шатрите на "Теленор" на площад "Тройката" в Бургас, откъдето Андре Токев наставляваше хоби готвачи, които се намираха чак в неговия ресторант ANDRé в София. Посредством VR очила и 360-градусова камера той имаше възможност да проследи в реално време как готвачите се справят с поставените им задачи. 

Готвачите бяха разделени на три екипа от по двама участника. Двойките бяха Никола Балов и неговата половинка Валя Караджова, професионалният пилот и журналист Александър Богоявленски и маркетинг експерта Ана Динкова, както и журналистите Михаил Дюзев и Анна Узунова.

Това е вторият 5G тест, който се извършва от "Теленор". Първият такъв е в сферата на здравеопазването и при него водещи лекари от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" извършват от разстояние прегледи на пациенти, които се намират в Хасково. Целта на експеримента бе да покаже доколко 5G мрежата днес може да се интегрира в ключова сфера като медицината и да осигурява необходимите възможности за свързване, надеждна скорост на връзката и стрийминг на изображение

В Бургас Андре Токев заяви, че вижда голямо бъдеще в 5G технологията и изяви желание да дава онлайн уроци на учениците в ТОХ-а чак от София. 

Компанията планира да продължи тестовете си в следващите месеци, с което ще изследва възможностите на новото поколение мобилна технология. Тестовете са специално подготвени, за да отговорят на специфични нужди в областта на производството, образованието, менторството, развлекателната индустрия и културата

Галерия
Коментари

Още от последните новини