АЕГ „Гео Милев“ провокира седмокласници с конкурс за есе

АЕГ „Гео Милев“ провокира седмокласници с конкурс за есе - E-Burgas.com

С конкурс за есе английската езикова гимназия „Гео Милев“ в Бургас провокира седмокласниците от региона. До 31 май всеки ученик от 7 клас може да се включи със своите размисли на тема „ЕДИН МИЛИАРД причини да научиш китайски език“, а най-добрите ги очакват награди, осигурени от голям електронен търговец.

Текстовете трябва да бъдат изпратени на email: [email protected]. и задължително да включват имената, класа и училището на автора. В оценката на есетата ще се вземе под внимание компетентностите за изграждане на есе и изразяване на лична позиция, аргументация и езикови компетентности, а максималният обем трябва да бъде до две стандартни машинописни страници. Пълните изисквания могат да се видят тук: https://gpaeburgas.org/%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/

„Използваме конкурса като форма за промотиране на изучаването на китайски език, тъй като все още нямаме изградени традиции в града и се притесняваме, че тази невероятна възможност за бургаските ученици може да остане незабелязана. С конкурса искаме да насочим вниманието на кандидат-гимназистите към китайския език и ползите, които той ще им донесе.“ обяснява идеята на конкурса директорът на гимназията Жаклин Нейчева.

АЕГ „Гео Милев“ в Бургас е единствената гимназия в региона, която предлага профилирано обучение по китайски език като втори чужд език след английски. Учебната 2019/2020 година бе първата, в която общо 78 гимназисти започнаха да изучават втория по популярност език в света.

Свързани статии
Немската гимназия избра преподавател и ученик на годината (Снимки) Английската гимназия ще открие учебната година с нови паралелки Георги Мархолев и Дарина Джеферсън са авторите на новия химн на АЕГ- Бургас Английската гимназия разказва историята си с филм в петък Английската бележи 50 години с 20 интригуващи събития Учениците от Английската гимназия в Бургас ще учат японски Ремонтите в новата сграда на Английската гимназия са към своя край (Снимки) Намериха решение на пъзела с двете езиковите гимназии в Бургас Директорите на АЕГ и НЕГ: Ползваме коридори като класни стаи С отлична организация за електронно обучение се похвалиха от Английската гимназия
Тагове
АЕГ
Коментари

Още от последните новини