Английската гимназия разказва историята си с филм в петък

Английската гимназия разказва историята си с филм в петък - E-Burgas.com

Прожекцията ще се състои в Културен дом НХК на 16 април, петък, от 17 ч.

С прожекция на филм, посветен на историята на АЕГ „Гео Милев“ продължават събитията по повод половинвековния юбилей на бургаската гимназия. Прожекцията ще се състои на 16 април, петък, от 17 ч. в Културен дом- НХК.

„Няма бъдеще без история, затова избрахме да съберем във филм паметта на гимназията.“ разказва директорът на училището Жаклин Нейчева. „Вярвам, че филмът ще докосне всеки, който по някакъв начин е бил част от АЕГ „Гео Милев“ и ще скрепи нашето малко общество от бивши и настоящи възпитаници. Много пъти съм повтаряла, че АЕГ „Гео Милев“ не е училище, а кауза и печат за качество, който хиляди бивши възпитаници носят вече половин век. Надявам се в петък да видим много от тях и заедно да си спомним моментите, прекарани в гимназията.“

За това, че връзката с училището не приключва с последния училищен звънец говори и фактът, че именно бивш възпитаник на АЕГ „Гео Милев“ е победител в конкурса за написване на текст за химн. Това е Дарина Джеферсън, позната на съучениците си като Дарина Хаджистоянова, която е отличена сред десетки участници, заради посланията, които носи нейната творба. „А какви са те, ще разберем в петък, когато ще бъде официалната премиера на новия химн на гимназията.“ загатва Жаклин Нейчева.  Друг бивш възпитаник на елитната гимназия- композиторът и основател на групата „Сънрайз“ Георги Мархолев- е дарил музиката към текста.

По време на събитието ще бъде представен юбилейния годишник на гимназията и ще бъдат наградени победителите в конкурса за юбилейно лого, за корица на годишника и за текст и музика на химна на гимназията. Победителката в конкурса за химн Дарина Джеферсън ще се включи онлайн, за да разкаже как е решила да участва и какви са емоциите, след като вече името ѝ е записано в историята на гимназията.

Свързани статии
Джаро идва в Бургас за премиерата на филм Част от екипа на филма „Житие“ идва в Бургас за „София филм фест на брега“ Куп родни звезди идват в Бургас за "София филм фест на брега" Филм за Поморие спечели награда от Министерството на туризма Ето кои са отличените филми от “София филм фест на брега” Интересни заглавия за бургазлии в съботния ден на фстивала DOCK (Снимки) Десетки бургазлии станаха част от най-новия български игрален филм (Снимки) Показват красотите на Бургас в най-новия български филм Откриват 5-тото издание на Burgas International Film Festival Бургаски филмов фестивал се завръща лятото
Тагове
АЕГ „Гео Милев“ филм
Коментари

Още от последните новини