Директорите на АЕГ и НЕГ: Ползваме коридори като класни стаи

Директорите на АЕГ и НЕГ: Ползваме коридори като класни стаи - E-Burgas.com

Директорите на Английската и Немска езикови гимназии – Румяна Костова и Надежда Радева обясниха публично трудностите двете знакови училища да споделят една и съща сграда. В момента дори коридори се ползват като помещения за всякакъв вид форми на обучение.

Последните три години училищата, община и РУО се лутат в търсене на заветно решение на този проблем. „Със сегашната пандемична обстановка сме принудени да сме изключително настоятелни. Средната площ в сградата е 32 кв.м с класове от по 26-28 ученици. И двете училища са поставени в неблагоприятно положение. Т.нар. светла част на деня, която се изисква от Закона за образованието не може да бъде спазена поради огромното желание на децата за извънкласни форми на обучения. Това са се случва в помещения, неприспособени за такава дейност“, сподели Костова в Общинския съвет днес.

Колегата й Радева припомни, че от 2017 НЕГ е иновативно училище, като натоварването на децата е 36 часа с един допълнителен предмет – немски плюс. „Налага се един ден в седмицата да имат 8 часа, вече четвърти випуск попада в тази невъзможна ситуация“, заяви директорът на НЕГ.

Свързани статии
Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа 60 отличници от ПМГ получиха награди от общината Студенти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачеството
Тагове
АЕГ НЕГ училище ученици
Коментари

Още от последните новини