4 години затвор за Николай Далакманов

4 години затвор за Николай Далакманов - E-Burgas.com

Бургаският районен съд постанови 4 години лишаване от свобода ефективно спрямо 28- годишния Николай Далакманов от Бургас, за това  че на 11.05.м.г. около 22.50 ч. в района пред заведение «Капри» в бургаския комплекс «Братя Миладинови», чрез нанасяне на удари с юмрук в лицето, причинил средна телесна повреда на 59-годишен бургазлия.

Пострадалият получил черепно-мозъчна травма, контузия на главата, мозъчно сътресение и кръвонасядане по тилната повърхност, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Паралелно с това Николай Далакманов, в условията на идеална съвкупност, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, нанасяйки безпричинно побой, чрез юмручни удари на други двама бургазлии, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив, тъй като побоят е осъществен по време на петгодишния срок от изтърпяване на наказанието «шест месеца лишаване от свобода /условно/, наложено с влязла в сила присъда на 31.07.2006 год. от Бургаски районен съд за нанасяне на средна телесна повреда.

Причина за побоя, нанесен над бургазлиите е забележка, която отправили спрямо Николай Далакманов да престане да чупи чаши, удряйки ги в пода на заведение «Капри». Забележката предизвикала агресивност в Далакманов, който неочаквано и безпричинно започнал да нанася удари по главата и тялото с юмруци на 59-годишния бургазлия, събаряйки го беззащитен на земята. Ударите се пренесли и към приятелите на потърпевшия, които се опитали да възпрат Николай Далакманов.

След нанасяне на побоя и осъществява на хулиганските действия Далакманов напуска мястото на инцидента и се укрива. След известен период от време Николай Далакманов се явява доброволно във Второ Районно управление «Полиция» - Бургас, като след повдигане на обвинение, му е връчено постановление за задържане под стража за срок от 72 часа, взето с постановление на Административния ръководител на Бургаска районна прокурора – Андрей Червеняков.

След изтичането на 72 часовия срок на Далакманов е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража», като на днешно съдебно заседание Бургаски районен съд постанови 4 години лишаване от свобода – ефективно.

Коментари