305 семейства от Созопол ще бъдат подпомогнати с хранителни пакети

305 семейства от Созопол ще бъдат подпомогнати с хранителни пакети - E-Burgas.com

305 семейства от община Созопол ще бъдат подпомогнати с по един хранителен и един хигиенен пакет от Български червен кръст.

Това са лица, засегнати от кризата с коронавируса, изгубили своята работа и останали без доходи, поставени под карантина и социално слаби семейства, които не получават социални помощи по реда на Закона за социално подпомагане и не са включени в списъците за подпомагане с храни по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014 – 2020 г.

Всички пакети са осигурени във връзка с постановление на Министерски съвет № 108/28.05.2020г. и Апела на Международната федерация на Червения кръст и Червен полумесец по програма „Дейности в отговор на КОВИД 19 в България". Кметовете по населени места работят в отлично сътрудничество с БЧК и Агенция социално подпомагане, за да могат семействата да получат своите помощи в най-кратки срокове.

Във всеки хранителен пакет има брашно, ориз, спагети, зрял фасул, леща, бяла захар, олио. Семействата ще се снабдят и с предпазни маски, дезинфектант за ръце, сапун, паста за зъби, четка за зъби, шампоан, мокри кърпички със спирт и прах за пране.

Свързани статии
В Созопол доброволци запретват ръкави по рехабилитацията на детска площадка Номинираха Тихомир Янакиев за кмет на годната заради технически иновации в Созопол Ето какви промени предложиха за Стария град в Созопол В Созопол презентират архитектурния облик на Стария град 1004 нови случаи на ковид у нас, в Созопол ваксинират в Стария град Созопол отваря пункт за ваксиниране през уикенда, ето където можем да се ваксинираме в страната Созопол посреща олимпийската гордост от Токио Евелина Николова Остров Свети Кирик става собственост на община Созопол Община Созопол пита гражданите: Доволни ли сте от обслужването? (Анкета) Хванаха псевдоинспектори от НАП вършеещи по Южното Черноморие
Тагове
помощи созопол
Коментари

Още от последните новини