305 семейства от Созопол ще бъдат подпомогнати с хранителни пакети

305 семейства от Созопол ще бъдат подпомогнати с хранителни пакети - E-Burgas.com

305 семейства от община Созопол ще бъдат подпомогнати с по един хранителен и един хигиенен пакет от Български червен кръст.

Това са лица, засегнати от кризата с коронавируса, изгубили своята работа и останали без доходи, поставени под карантина и социално слаби семейства, които не получават социални помощи по реда на Закона за социално подпомагане и не са включени в списъците за подпомагане с храни по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014 – 2020 г.

Всички пакети са осигурени във връзка с постановление на Министерски съвет № 108/28.05.2020г. и Апела на Международната федерация на Червения кръст и Червен полумесец по програма „Дейности в отговор на КОВИД 19 в България". Кметовете по населени места работят в отлично сътрудничество с БЧК и Агенция социално подпомагане, за да могат семействата да получат своите помощи в най-кратки срокове.

Във всеки хранителен пакет има брашно, ориз, спагети, зрял фасул, леща, бяла захар, олио. Семействата ще се снабдят и с предпазни маски, дезинфектант за ръце, сапун, паста за зъби, четка за зъби, шампоан, мокри кърпички със спирт и прах за пране.

Свързани статии
Прокуратурата се самосезира по случая с разораването на „Смокиня“ Община Созопол към Марияна Николова: Забранете дигите на плажове, които не са застрашени от ерозия Добавките от 50 лв. няма да се вземат под внимание за помощта от 120 лв. Министерството на туризма дава още 8,8 млн.лв. на туроператори Прогрес в Созопол, общината се побратими с турския Визе В Созопол стартираха кампания по засаждане на дървета Най-пострадалите от наводненията в Димчево получиха битова техника (Снимки) Ковид умори 16 души в Бургаско, ръст на новите случаи в Созопол Нова мярка ще подпомага окъсалите туроператори Тихомир Янакиев въведе строги правила в Созопол преди изборите
Тагове
помощи созопол
Коментари

Още от последните новини