30 хиляди руснаци останаха без лятна почивка по морето у нас

30 хиляди руснаци останаха без лятна почивка по морето у нас - E-Burgas.com
0,,16108764_303,00 Руски туроператор, предлагащ почивки и в България, остави хиляди туристи без превоз. Фирма „Идеал тур” не се разплаща с „Оренбургски авиолинии“, които спряха да обслужват нейните заявки, съобщава „Интерфакс“. „Ако приемем, че полетите са били пълни, това е от порядъка на 10-12 хил. души. Още 25 хил. се намират в чужбина“, обясни прессекретарят на Руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина.„Трябва да си ги приберем. Включително и днес трябва да има полети. Нямаме информация дали са изпълнени“, добави тя. 

Засегнати са около 30 000 туристи, предимно от Русия, които са платили почивки у нас, в Гърция, Турция, Кипър и Испания. Бургас е сред дестинациите, към които са отменени най-много полети.

От сдружението на хотелиерите в „Слънчев бряг“ заявиха, че са известени за проблемния туроператор. Засега не се знае точния брой на руските туристи, докарани у нас от „Идеал тур“, но според хотелиерите сред почиващите няма паника.

Днес няколко хиляди туристи, които трябваше да заминат на своята почивка със самолети на „Оренбургските авиалинии”, бяха неприятно изненадани, когато разбраха, че полетите им се отлагат или са отменени заради непокритите от „Идеал тур” задължения, информира „Первий канал” на руската държавната телевизия. Засегнати са 34 чартърни полета, още десетки са отменени за дните от 2 до 4 август. От авиокомпанията съобщиха, че задълженията на „Идеал тур” възлизат на 1,5 млрд. рубли. БЛИЦ
Коментари

Още от последните новини