Започна укрепването на 20-годишно свлачище в Царево

Започна укрепването на 20-годишно свлачище в Царево - E-Burgas.com

Започнало е укрепване на свлачището на северния бряг на гр.Царево, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Абразионният бряг, който ще бъде укрепен е с дължина около 500 м., като е предвидено да се довърши брегоукрепителната дамба с дължина 491 м, да се изгради буна 35 м., както и да се издигне вълнобойна стена с дължина 316 м. 

Срокът за изпълнение на строително – монтажните дейности е 390 дни. 

Свлачището, предвидено за укрепване, е регистрирано през 2000 г. Засегнатата площ е около 5 дка, като състоянието му е потенциално опасно, в близост до жилищни сгради, улица, водоснабдителни, канализационни и др. проводи на техническата инфраструктура.

С реализирането на обекта ще се предотврати по-нататъшното развитие на абразия, ерозия и свлачищна дейност, застрашаващи градската част на Царево. 

Свързани статии
След потопа по Черноморието:Какво остана след водната стихия в "Арапя" (ВИДЕО+СНИМКИ) Започва брегоукрепването на Централния плаж в Царево Съдът отряза Лапчев за лодките на Корал Уникална пародия: Варна представлява държавата за проблеми в Бургас 17-годишен загина в катастрофа между Лозенец и Царево Бурни страсти в Царево заради обявяването на залива "Корал" за защитена местност Затвориха прохода Петрохан заради свлачище Свлачището на алеята до Сарафово се активизирало още повече (Снимки) Прекратиха договора за изработване на общия устройствен план на Царево Обявиха ключови проекти в Царево за обекти от регионално значение
Тагове
царево свлачище
Коментари

Още от последните новини