Започна укрепването на 20-годишно свлачище в Царево

Започна укрепването на 20-годишно свлачище в Царево - E-Burgas.com

Започнало е укрепване на свлачището на северния бряг на гр.Царево, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Абразионният бряг, който ще бъде укрепен е с дължина около 500 м., като е предвидено да се довърши брегоукрепителната дамба с дължина 491 м, да се изгради буна 35 м., както и да се издигне вълнобойна стена с дължина 316 м. 

Срокът за изпълнение на строително – монтажните дейности е 390 дни. 

Свлачището, предвидено за укрепване, е регистрирано през 2000 г. Засегнатата площ е около 5 дка, като състоянието му е потенциално опасно, в близост до жилищни сгради, улица, водоснабдителни, канализационни и др. проводи на техническата инфраструктура.

С реализирането на обекта ще се предотврати по-нататъшното развитие на абразия, ерозия и свлачищна дейност, застрашаващи градската част на Царево. 

Свързани статии
Асен Личев отхвърли искане за спиране на строителството в имот в Синеморец РИОСВ излседва морската вода край Синеморец Възрастен софиянец се удави на „Нестинарка“ Кметът на Царево щял да спре обявените от екоминистерството защитени зони в общината В Царево гасиха пожари в трансгранично учение (Снимки) Ще превърне ли община Царево единствения терен за спорт в Синеморец в квартал? Укрепено е свлачището в Сарафово, зелена светлина за довършване на алеите Бургас и Царево с висок брой новозаразени с ковид Ахтопол е без медицинска помощ от месец 19-годишен младеж загина в катастрофа край Царево, друг е ранен
Тагове
царево свлачище
Коментари

Още от последните новини