Започна сезонът на панаирите край Созопол

Започна сезонът на панаирите край Созопол - E-Burgas.com
снимка: poligraff.net

Созополското село Равна гора отдавна има честта да слага началото на сезона, в който всички села честват традиционните си събори, пише сайтът strandjanews.com. Или както по- често ги наричат - празнуват своите панаири. Селото събира близки и роднини винаги на първи май, когато с народна музика, хора и много настроение показва, че се опитва да пази традициите.

И ако вечерта на селския мегдан отиват и млади и стари, то не по- малко и от други населени места се стичат на следващия ден-тоест днес за традиционните народни борби.В надпреварата на тепиха  се очаква да се включат бивши републикански и европейски шампиони, както и съвсем млади надежди в един от най- българските спортове. Много от тях са представители на бургаски спортни школи, както и на клубове от областта.

Селото е една от люлките на борбата и доказателство за това е бившият балкански шампион Ангел Гочев, който години наред поддържа местния клуб. Сред претендентите за победа отново се очаква да има  и представителки на нежния пол.

За  най- добрите борци са осигурени парични награди. След Равна гора през май и юни следват празниците на повечето от селата и в останалите общини в Странджа.

Коментари

Още от последните новини