Започна подмяната на старите печки на дърва в Бургас (Снимки)

Започна подмяната на старите печки на дърва в Бургас (Снимки) - E-Burgas.com

Няколко семейства в Бургас вече са оборудвани с нови отоплителни уреди на екологично гориво, които заменят старите печки на дърва и въглища.

Подмяната започна, след като Община Бургас подписа договор с фирмата доставчик на техниката.

Новите уреди се осигуряват безплатно по Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" по Програма LIFE.

В пилотната фаза на проекта бяха одобрени над 80 кандидати, които до началото на новия отоплителен сезон ще получат новите уреди в домовете си. Те се монтират безплатно и имат гаранция от 5 години.

Според предварителния график монтирането на новите печки, които ще ограничат в значителна степен отделянето на фини прахови частици и вредни емисии във въздуха, трябва да приключи до средата на месец октомври.

Основната фаза на проекта предвижда да бъдат подменени старите пачки на твърдо гориво на още 1914 домакинства. 

Целта на реализирането на проекта е да се намали нивото на замърсяване на атмосферата с фини прахови частици, а дейностите обхващат районите Централна градска част, квартал "Възраждане" и комплексите "Лазур", "Братя Миладинови" и зона Г на "Меден рудник".

Реализирането на Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" е част от мерките, които Община Бургас прилага за подобряване качеството на въздуха. Той се изпълнява съвместно от общините Бургас, София, Велико Търново, Русе Силистра и Стара Загора.

Галерия
Свързани статии
Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г Бургазлийката Татяна Ламбова, носителка на титлата Мисис Бургас 2023 г грабна короната на международния конкурс за красота Mrs. Planet Първият Коледен бал с маски в Бургас!
Тагове
печки бургас
Коментари

Още от последните новини