За няколко месеца общината залеси града с хиляди дръвчета собствено производство (Снимки)

За няколко месеца общината залеси града с хиляди дръвчета собствено производство (Снимки) - E-Burgas.com

От ноември миналата година до днес в Бургас са засадени 1634 млади дървета. Близо половината са собствено производство от общинския разсадник. Част от тях са закупени. Радостното е, че 229 екземпляра са осигурени от фирми, обществени организации, училища и отделни граждани. Именно това е целта на стартираната от кмета Димитър Николов перманентна програма "Засади дърво" - заедно да направим града още по-зелен, но това да са случва по правилния начин, с подходящи видове и на разрешени места, където няма уязвима подземна инфраструктура.

Огромна част от новите фиданки се намират в комплексите и кварталите. Не е пренебрегнат никой район на града. На снимките виждате част от последните нови попълнения в Морската градина.

Ако имате желание да се включите в кампанията "Засади дърво", информирайте се. Продължава приемането на заявки, за да се изпълнят в подходящо време и на подходящо място.

Повече за програмата прочетете тук: https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/40629.

Галерия
Свързани статии
Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Херо Мустафа и кметове от Бургаско засадиха 20 кедъра в Морската градина Нови дръвчета красят двора на училище в Поморие Раздават на бургазлии 15 000 дръвчета на Часовника Ремонтират осветлението в Морската градина Започна засаждането на коледната горичка в Бургас Бургаски младежи засадиха 50 люляка край Атанасовското езеро (Снимки) Засадиха хиляди дръвчета в община Несебър (Снимки) Зрелостници в Несебър засадиха дръвчета (Снимки)
Тагове
дръвчета залесяване морска градина разсадник
Коментари

Още от последните новини