За няколко месеца общината залеси града с хиляди дръвчета собствено производство (Снимки)

За няколко месеца общината залеси града с хиляди дръвчета собствено производство (Снимки) - E-Burgas.com

От ноември миналата година до днес в Бургас са засадени 1634 млади дървета. Близо половината са собствено производство от общинския разсадник. Част от тях са закупени. Радостното е, че 229 екземпляра са осигурени от фирми, обществени организации, училища и отделни граждани. Именно това е целта на стартираната от кмета Димитър Николов перманентна програма "Засади дърво" - заедно да направим града още по-зелен, но това да са случва по правилния начин, с подходящи видове и на разрешени места, където няма уязвима подземна инфраструктура.

Огромна част от новите фиданки се намират в комплексите и кварталите. Не е пренебрегнат никой район на града. На снимките виждате част от последните нови попълнения в Морската градина.

Ако имате желание да се включите в кампанията "Засади дърво", информирайте се. Продължава приемането на заявки, за да се изпълнят в подходящо време и на подходящо място.

Повече за програмата прочетете тук: https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/40629.

Галерия
Свързани статии
Емоции и много адреналин на спортния уикенд в Бургас (Снимки) Фотооко: Изсъхнаха новозасадените дръвчета на алеята между Бургас и Сарафово Бургаска детска градина с поредна интересна и нестандартна инициатива: Усмихна 16 дръвчета (Снимки) Бургаският кмет предупреди: Затваряме отново парковете, ако не се спазват мерките! НА ЖИВО: Комисар Рачев и Иван Гюлев с информация как ще посещаваме Морската градина Бургас „отваря“ Морската градина при зелена светлина от министъра Общината се самосезира заради бетонирани дръвчета в "Меден рудник" Зоопарк Бургас става по-цветен и красив с 80 ароматни липи Бургазлии отнесоха актове заради разходки с кучета в Морската градина Вземат спешни мерки за свлачището в Морската градина
Тагове
дръвчета залесяване морска градина разсадник
Коментари

Още от последните новини