Започна засаждането на коледната горичка в Бургас

Започна засаждането на коледната горичка в Бургас - E-Burgas.com

Община Бургас имаше доброто желание да постави началото на новата коледна горичка в парк „Езеро“ заедно с малки и големи ученици, както и с всеки гражданин, пожелал да подкрепи инициативата. Предварително се бяха записали над 30 детски градини и училища. Благодарни сме ви за подкрепата и интереса! Но в условията на пандемия не е редно да събираме толкова много хора на едно място. Затова Община Бургас сама стартира засаждането на 160-те живи елхички, с които беше украсен градът за коледните празници.

Остава обаче възможността занапред всяко семейство, отделен човек или организация да пренесе там своето живо празнично дръвче. За целта просто ни пишете на [email protected], за да прогнозираме и следим как се запълва капацитетът на предвидените два съседни терена. Общината ще се постарае периодично да подготвя налични гнезда. А ваш ще бъде ангажиментът по засаждането.

Двата избрани терена, където през следващите години ще расте новата коледна горичка, се намират между к-с „Зорница“ и обходния канал на Атанасовското езеро, в близост до оградената площадка за разходка на кучета и малкия байк парк с трасе за „дърт джъмп“.

Общината има намерение, когато горичката стане малко по-внушителна, да бъде художествено осветена нощно време и там да се провеждат различни събития. 

Свързани статии
Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Херо Мустафа и кметове от Бургаско засадиха 20 кедъра в Морската градина Нови дръвчета красят двора на училище в Поморие Раздават на бургазлии 15 000 дръвчета на Часовника Бургаски младежи засадиха 50 люляка край Атанасовското езеро (Снимки) Засадиха хиляди дръвчета в община Несебър (Снимки) Зрелостници в Несебър засадиха дръвчета (Снимки) Фотооко: Изсъхнаха новозасадените дръвчета на алеята между Бургас и Сарафово Бургаска детска градина с поредна интересна и нестандартна инициатива: Усмихна 16 дръвчета (Снимки)
Тагове
коледна горичка дръвчета
Коментари

Още от последните новини