Нови дръвчета красят двора на училище в Поморие

Нови дръвчета красят двора на училище в Поморие - E-Burgas.com

Три магнолии и четири червенолистни цъфтящи сливи вече красят двора на СУ „Иван Вазов” – гр. Поморие (гимназиален етап на обучение). Възпитаниците на училището засадиха дръвчетата с много старание и обещаха, че ще се грижат за тях с любов.

Пространството зад НЧ „Светлина 1939” в кв. Св. Георги също стана по-приветливо, благодарение на две лески и червенолистна слива. Мястото за озеленяване бе избрано по инициатива на Общинската организация на хората с увреждания „Елпида”, чиито членове взеха и активно участие в процеса.

Всички дръвчета бяха осигурени от Община Поморие и засадени с помощта на работници от Общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство”. Любопитни факти за предоставените растителни видове разказа директорът на предприятието Петко Стамболиев. В акцията се включиха кметът на община Поморие Иван Алексиев и председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов.

Повод за свежите пролетни дейности бе Седмицата на гората, която от 1925 г. се отбелязва ежегодно в началото на месец април. Започнала като празник на залесяването, 97 години по-късно кампанията преди всичко цели да привлече повече хора в работата по опазване и подобряване на околната среда.

Още в средата на месец март Община Поморие стартира акция по засаждане на дървесна и храстова растителност, с цел подобряване състоянието на общинската зелена система. Дейностите обхващат и други населени места на територията на общината, като общият брой дървета и храсти, осигурени от общинския бюджет за озеленяване, надвишава 300 растения.

Свързани статии
В Поморие ударно полагат маркировка и през уикенда Продължава кампанията за Петя от Поморие – жената има спешна нужда от подкрепа Бележит творец предизвика фурор на изложбата си в Поморие (Снимки) Съдът отхвърли протеста на прокуратурата срещу болницата в Поморие Туристическият бранш в Поморие: Липсата на спасители пак ще е сериозен проблем Започва реализацията на генералния план на движението в Поморие Поморие отново е столица на православието Обсъждат създаването на пешеходна зона в Поморие, канят живущите на "Крайезерна" на среща И Поморие започва битката с комарите Община Поморие обсъжда с гражданите необходимостта от поемане дългосрочен дълг
Тагове
дръвчета поморие
Коментари

Още от последните новини