Бургаски младежи засадиха 50 люляка край Атанасовското езеро (Снимки)

Бургаски младежи засадиха 50 люляка край Атанасовското езеро (Снимки) - E-Burgas.com

„ДоброТворците от Бургас“, които са доброволци към общинската инициатива „Бургас харесва младите“, не ограничават дейността си само до организиране и участие в състезания, културни събития и разнообразни програми. Те отдавна са се доказали като ценители и пазители на бургаската природа. Затова често се включват в акции за почистване, залесяване и тематични интелектуални игри в градски условия – лов на съкровища.

В неделя младите доброТворци използваха слънчевите сутрешни часове, за да съберат нерегламентирано изхвърлени отпадъци и да засадят повече от 50 люляка. Първата дузина благоуханни храсти е разположена пред укритието за наблюдение на птици на брега на Атанасовско езеро – първа спирка по „Пътеката на саблеклюна“, със съдействието на Радостина Ценова от фондация „Биоразнообразие“. Останалите около 40 фиданки са засадени край алеята, свързваща археологическия комплекс „Акве Калиде“ и парк „Минерални бани“, както и в отсечката от бариерата до пивоварната METALHEAD.

Акцията бе организирана със съдействието на Община Бургас и съгласувана с ЦАУ „Освобождение“.

Младежите силно се надяват, че повече бургазлии ще последват примера им и ще допринесат активно за почистването на замърсените градски зони, поддръжката и опазването на новото.

Галерия
Свързани статии
Сушата унищожила стотици декари царевица и слънчоглед Експерти от РИОСВ провериха сигнал за мъртва риба в река Ахелой Как да направим специалните събития екологични? Green Deal: Какво ще ядем след 20 години Тонове вредни емисии бяха спестени на Бургас с няколко екопроекта Експерти обсъдиха в Бургас проект за адаптация към климатичните промени Общински кмет поведе протест заради поражения от градушка, земеделци блокираха главен път Ученици от Поморие изработиха арт инсталация на екологична тематика Европейска директива охлади ентусиазма за войната с гларусите в Бургас Бургас започва война с гларусите
Тагове
еко дръвчета атанасвоско езеро
Коментари

Още от последните новини