Бургаски младежи засадиха 50 люляка край Атанасовското езеро (Снимки)

Бургаски младежи засадиха 50 люляка край Атанасовското езеро (Снимки) - E-Burgas.com

„ДоброТворците от Бургас“, които са доброволци към общинската инициатива „Бургас харесва младите“, не ограничават дейността си само до организиране и участие в състезания, културни събития и разнообразни програми. Те отдавна са се доказали като ценители и пазители на бургаската природа. Затова често се включват в акции за почистване, залесяване и тематични интелектуални игри в градски условия – лов на съкровища.

В неделя младите доброТворци използваха слънчевите сутрешни часове, за да съберат нерегламентирано изхвърлени отпадъци и да засадят повече от 50 люляка. Първата дузина благоуханни храсти е разположена пред укритието за наблюдение на птици на брега на Атанасовско езеро – първа спирка по „Пътеката на саблеклюна“, със съдействието на Радостина Ценова от фондация „Биоразнообразие“. Останалите около 40 фиданки са засадени край алеята, свързваща археологическия комплекс „Акве Калиде“ и парк „Минерални бани“, както и в отсечката от бариерата до пивоварната METALHEAD.

Акцията бе организирана със съдействието на Община Бургас и съгласувана с ЦАУ „Освобождение“.

Младежите силно се надяват, че повече бургазлии ще последват примера им и ще допринесат активно за почистването на замърсените градски зони, поддръжката и опазването на новото.

Галерия
Свързани статии
Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Специалист: Животните отказват да се хранят с дни заради пиратките по Нова година БАН проверява има ли микропластмаса в мидите и рапаните от Черно море Как да си направим екологична коледна украса Нови по-строги правила за чистотата на атмосферния въздух предлага Европейската комисия Климатичните промени и неравенствата Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Водните ресурси в борбата с климатичните промени Божана Славкова: Младите хора у нас следват мотото „Правя това, което ми кажат да направя“, но това не води до никъде В Несебър започват нов еко проект край Кошарица
Тагове
еко дръвчета атанасвоско езеро
Коментари

Още от последните новини