Всеки член от правителството дарява по 1000 лв., средствата отиват за 3000 бедни семейства

Всеки член от правителството дарява по 1000 лв., средствата отиват за 3000 бедни семейства - E-Burgas.com

По 1000 лева от заплатата си ще дари всеки член на правителството, със средствата ще се подпомогнат 3000 социално слаби семейства по време на извънредното положение, съобщава БНР. 

По решение на кабинета от днес, сумата ще се разпредели от Фонд „Социална закрила“към социалното министерство. Към фонда се създава и програма за подпомагане на схемата за раздаване на пакети с хранителни продукти.

До момента през оперативната програма за храни са раздадени 6000 тона храни, планира се раздаването на още хиляда и 500 тона, те ще стигнат до 40 000 уязвими.

Фонд „Социална закрила“ ще открие дарителска сметка, парите от която също ще отидат за закупуване и предоставяне на храни.

Свързани статии
Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство Ивайло Мирчев: Време е да им кажем "довиждане" на ГЕРБ в големите градове Христо Иванов: Приемането на еврото гарантира забогатяване на страната 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Служебният вицепремиер: Без приет бюджет не може да се актуализира минималната работна залата КНСБ настоява за 800 лева минимална заплата от октомври Средната работна заплата прехвърли 1000 лева във всички региони Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците Митинги за правителство и нови избори блокират столицата днес 643 са новите случаи на коронавирус
Тагове
коронавирус българия правителство заплата
Коментари

Още от последните новини