Всеки член от правителството дарява по 1000 лв., средствата отиват за 3000 бедни семейства

Всеки член от правителството дарява по 1000 лв., средствата отиват за 3000 бедни семейства - E-Burgas.com

По 1000 лева от заплатата си ще дари всеки член на правителството, със средствата ще се подпомогнат 3000 социално слаби семейства по време на извънредното положение, съобщава БНР. 

По решение на кабинета от днес, сумата ще се разпредели от Фонд „Социална закрила“към социалното министерство. Към фонда се създава и програма за подпомагане на схемата за раздаване на пакети с хранителни продукти.

До момента през оперативната програма за храни са раздадени 6000 тона храни, планира се раздаването на още хиляда и 500 тона, те ще стигнат до 40 000 уязвими.

Фонд „Социална закрила“ ще открие дарителска сметка, парите от която също ще отидат за закупуване и предоставяне на храни.

Свързани статии
ИТН представя проектокабинета си „Демократична България” ще участва в срещата с „Има такъв народ” Ново напрежение: Христо Иванов обвини Слави Трифонов в лъжа Премиерът Янев: Очаквам депутатите да намерят в себе си сила и мъдрост Президентът с готовност за връчване на мандат 5 етапа, през които преминава всеки казино играч Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови ИТН и БСП откриха допирни точки ИТН ще преговарят за кабинет с всички без ГЕРБ ИТН започва преговори за кабинет
Тагове
коронавирус българия правителство заплата
Коментари

Още от последните новини