Ваксинирането срещу ковид продължава и след края на пандемичната обстановка

Ваксинирането срещу ковид продължава и след края на пандемичната обстановка - E-Burgas.com

И след отпадане на извънредната епидемична обстановка всеки гражданин, който желае, може да си постави ваксина срещу COVID-19 в имунизационните пунктове в лечебни заведения и регионални здравни инспекции.

Остава възможността трудноподвижните граждани и лицата, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони, да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 от мобилни екипи, сформирани от РЗИ, ЦСМП и лечебни заведения в страната.

Към 1 март са имунизирани общо 25604 трудноподвижни граждани и лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони, като информацията се събира ежемесечно.

Най-голям е броят на имунизираните от мобилни екипи в област Бургас – 5648 граждани, от които 4055 са трудноподвижни, а 1593 – лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони. На територията на Столичната РЗИ са ваксинирани 1860 трудноподвижни лица.

В Софийска област са имунизирани 1667 лица. На територията на област Велико Търново с ваксини срещу COVID-19 са имунизирани 141 трудноподвижни граждани и 1583 жители на труднодостъпни населени места. В област Стара Загора ваксини срещу коронавирусната инфекция са поставени на 1698 желаещи.

В област Благоевград ваксини срещу COVID-19 са поставени на 1111 граждани. За област Варна – имунизирани са 1275 души, от които 374 трудноподвижни граждани и 901 лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони.

В област Хасково ваксини срещу коронавирусната инфекция са поставени на 842 желаещи. За област Силистра броят им съответно е 909. В област Сливен са ваксинирани 814 лица. В област Перник ваксини срещу COVID-19 са поставени на 672 трудноподвижни граждани и лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони.

На територията на област Ямбол са ваксинирани 739 трудноподвижни лица. 625 са имунизираните лица в област Кърджали.

602 трудноподвижни граждани и 114 лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони, са ваксинирани срещу COVID-19 в област Кюстендил. В област Русе ваксини срещу COVID-19 са поставени на 542 граждани, в област Търговище – на 566 граждани, в област Враца – на 446 граждани.

Желаещите да бъдат имунизирани срещу коронавирусната инфекция и попадащи в съответните категории граждани могат да се свържат със съответното РЗИ, за да бъде планирана ваксинацията им от мобилен екип на здравната инспекция, на ЦСМП или на лечебно заведение, според създадената в областта организация, уточняват от Министерството на здравеопазването.

 

Свързани статии
1 436 души са се ваксинирали за последното денонощие Започва изплащането на 75 лв. на пенсионерите с три ваксини Епидемиолог: Възможно е да се препоръча и втора бустерна доза Отново изнесени пунктове за ваксиниране през уикенда И този уикенд можем да се ваксинираме в изнесени пунктове Спазено обещание: Ваксинираните от Забърдо посетиха Резово и Равадиново Ваксината "Новавакс" ще дойде и в България Отново ще ваксинират пред Метро през уикенда Отварят изнесен пункт за ваксиниране в Созопол в петък Къде може да се ваксинирате през уикенда
Тагове
ваксини ваксиниране
Коментари

Още от последните новини