В Созопол стартираха кампания по засаждане на дървета

В Созопол стартираха кампания по засаждане на дървета - E-Burgas.com

Под звуците на „Хубава си моя горо“ стартира първата, от създаването на Общинско горско предприятие, залесителна кампания в Созопол, която има за цел създаване на нови гори в незалесени местности.

Първата фиданка бе положена от кмета Тихомир Янакиев и директора на ОГП Мишо Жеков, след което всички присъстващи дадоха своя дан към природата.

Това е само началото на еко каузата „Посади си дърво“, чрез която с видовете дъб и липа ще бъдат залесени общо 75 декара в местността Св. Илия. Към инициативата вече се присъединиха учениците от ОУ „Христо Ботев“ гр. Черноморец, а тепърва в предстоят редица събития, предоставящи възможността на малки и големи да засадят дърво и дарят добро на природата.

Кампанията ще се проведе съгласно приетата Програма за развитие на горския сектор и в съответствие с Европейската директива за развитието на горския сектор.

Свързани статии
Прокуратурата се самосезира по случая с разораването на „Смокиня“ Община Созопол към Марияна Николова: Забранете дигите на плажове, които не са застрашени от ерозия Прогрес в Созопол, общината се побратими с турския Визе Ковид умори 16 души в Бургаско, ръст на новите случаи в Созопол Тихомир Янакиев въведе строги правила в Созопол преди изборите Община Созопол обяви каква ще е официалната програма утре Събират средства за изграждането на паметниците на Левски и Лермонтов в Созопол В Созопол откриват сметка за изграждане на бюст-паметник на Левски Официално: "Подпорната стена" на Алепу е незаконна Незаконна стоманобетонна плоча се пръкна на Харманите, община Созопол я заличи за ден
Тагове
созопол
Коментари

Още от последните новини