В Созопол стартираха кампания по засаждане на дървета

В Созопол стартираха кампания по засаждане на дървета - E-Burgas.com

Под звуците на „Хубава си моя горо“ стартира първата, от създаването на Общинско горско предприятие, залесителна кампания в Созопол, която има за цел създаване на нови гори в незалесени местности.

Първата фиданка бе положена от кмета Тихомир Янакиев и директора на ОГП Мишо Жеков, след което всички присъстващи дадоха своя дан към природата.

Това е само началото на еко каузата „Посади си дърво“, чрез която с видовете дъб и липа ще бъдат залесени общо 75 декара в местността Св. Илия. Към инициативата вече се присъединиха учениците от ОУ „Христо Ботев“ гр. Черноморец, а тепърва в предстоят редица събития, предоставящи възможността на малки и големи да засадят дърво и дарят добро на природата.

Кампанията ще се проведе съгласно приетата Програма за развитие на горския сектор и в съответствие с Европейската директива за развитието на горския сектор.

Свързани статии
Бъдещ ландшафтен архитект стана Мис Созопол 2021 (Снимки) Румен Радев в Созопол: България няма време за пилеене, за да организира избори след избори Румен Радев идва на празника на Созопол В Созопол напомниха на земеделците, че е сезонът на пожарите В Созопол организираха плувен маратон 22 години битка: Контейнерите с опасни отпадъци край Атия са вече в историята Продължават проверките на Алепу Кметът на Созопол в серия от приемни дни в общината Показват колекция от подаръците на Тодор Живков в Созопол Турски кмет се срещна с Тихомир Янакиев заради общ трансграничен проект
Тагове
созопол
Коментари

Още от последните новини