В Созопол разработват план за интегрирано развитие на общината

В Созопол разработват план за интегрирано развитие на общината   - E-Burgas.com

Община Созопол стартира процедура по разработване на План за интегрирано развитие на общината /ПИРО/ за периода 2021-2027г.

Планът определя средносрочните цели и приоритети за устойчиво развитие на общината и връзките ѝ с други общини в съответствие с интегрираната териториална стратегия за развитие на региона за планиране от ниво 2 и общия устройствен план на общината. В съответствие със стратегическата рамка за новия програмен период, ПИРО трябва да бъде съобразен и целите на Кохезионната политика на ЕС за периода 2021-2027 и да допринася в максимална степен към цел на политиката за сближаване 5 "Европа по-близо до гражданите" чрез насърчаване на устойчивото и интегрирано развитие на градските, селските и крайбрежните райони и на местните инициативи".

За да бъдат идентифицирани най-съществените проблеми пред развитието на общината и населените места на нейна територия, потенциалите за развитие и оптималните мерки за тяхното адресиране от съществено значение е участието на жителите в разработването на стратегическия документ.

За тази цел е изготвен въпросник, чрез който всеки може да даде своя принос с конкретни информация, препоръки и коментари, както и формулиране на мерки за устойчиво развитие на Община Созопол в периода 2021-2027 г.

Анкетата е анонимна и може да бъде попълнена онлайн на следния линк: https://www.surveyrock.com/ts/DA5PGD , както и на хартиен носител в Центъра за административно и информационно обслужване (фронт офис) в сградата на Община Созопол.

Свързани статии
Гмуркач се натъкна на дънна мина край Созопол Отварят пункт в Созопол за опасни битови отпадъци Созопол търси преброители за Преборяване 2021 Созопол се сдоби с нови пожарни по трансграничен проект Незаконни прегради спират достъпа до морето край Буджака Поредно отличие за созополския клуб „Киборг" Посланикът на Франция посети Созопол Стари занаяти и изчезнали професии отново оживяват в Созопол Подобриха условията на Социалния патронаж в Созопол Тихомир Янакиев стартира ремонта на пътя между да Росен и Равна гора за 1,7 млн.лв.
Тагове
созопол
Коментари

Още от последните новини