Украинските апаши, които тарашиха апартаменти, чуха най-тежката мярка

Украинските апаши, които тарашиха апартаменти, чуха най-тежката мярка - E-Burgas.com

По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на украинските граждани Д.Д., О.Б. и В.Б. Те са обвинени за това, че противозаконно са отнели чужди движими вещи от апартамент в гр. Бургас. Кражбата е осъществена на 05.12.2022 г. 

По време на разследването е установено, че обвиняемите са проникнали в жилището, използвайки техническо средство. Отели са сумата от над 500 лева, както и златни накити. Кражбата се осъществена в светлата част от денонощието.

Обвиняемите са забелязани от служители на 05 РУ на ОД на МВР-Бургас. Тримата украински граждани са задържани в лек автомобил на 08.12.2022 г., когато полицейските служители са извършвали специализирана операция. В последствие са извършени лични обиски. Претърсена е била и квартира в гр. Равда, ползвана от обвиняемите. В нея са били открити множество парични средства и други предмети, чиято свързаност с провежданото разследване предстои да бъде изяснена.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Свързани статии
Прокурор: Единият от украинските крадци е със статут на хуманитарен бежанец Хвнаха двама апаши от Кумлука тарашещи наред в Бургас Хванаха развинели се крадци в малките села в Бургаска област Бургаският съд безпощаден към плажните крадци Николай и Стефана Заловиха джебчиите вилнеещи по плажовете в Приморско Банда крадци тормози селата край Несебър и Поморие, упояват хора и кучета Съдът в Бургас не пожали взломаджиите Красимир и Станимир Проснаха двама варналии, изтормозили Бургас с взломни кражби (Снимки) Задържаха още криминогени в Бургас, извършвали кражби и нападения Крадци плъзнаха по домовете в Бургас, полицията залови двама
Тагове
крадци
Коментари

Още от последните новини