Проснаха двама варналии, изтормозили Бургас с взломни кражби (Снимки)

Проснаха двама варналии, изтормозили Бургас с взломни кражби (Снимки) - E-Burgas.com
Снимки МВР-Бургас

Двама взломни крадци, изтормозили Бургас в последно време, са задържани за 24 часа, след като били спипани от полицията. Двамата са мъже на 31 и 55 години от Варна и са извърпили множество домови кражби на територията на Бургас.

До момента са установени пет случая на взломни кражби от апартаменти, разположени, както в централната градска част, така и в комплекс „Изгрев”. Мъжете, с богато криминално минало и множество присъди за кражби, пристигали в Бургас през деня, като подбирали на случаен принцип апартаменти, чиито обитатели били навън или по работа. Прониквали, чрез използване на специални инструменти, с които счупвали патрона на ключалките, след което се насочвали към ценни вещи и парични суми (малки, като обем и удобни за изнасяне). Сред отнетите вещи били : лаптопи, малки телевизори, мобилни телефони, дигитални фотоапарати, златни накити и др., които извършителите пласирали на различни места, много под официалната им стойност.

Благодарение професионалните действия на служителите на отдел „Криминална полиция” и „Специализираните полицейски сили” при ОДМВР – Бургас двамата варналии са задържани непосредствено след извършване на поредната кражба. В тях са намерени откраднатите вещи, както и множество инструменти, служещи им за извършване на кражбите. Двамата са задържани за  срок от 24 часа.

Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава. По случаите са образувани досъдебни производства.

Галерия
Свързани статии
Украинските апаши, които тарашиха апартаменти, чуха най-тежката мярка Прокурор: Единият от украинските крадци е със статут на хуманитарен бежанец Шест лица са обвинени в схемите с кражби и регистрации на луксозни автомобили Окошариха разградчанин разбил няколко коли в Морската градина Хванаха крадливи пришълци от пловдивско село и Асеновград Хвнаха двама апаши от Кумлука тарашещи наред в Бургас Хванаха развинели се крадци в малките села в Бургаска област Бургаският съд безпощаден към плажните крадци Николай и Стефана Искат постоянен арест за джебчиите от плаж "Перла" Заловиха джебчиите вилнеещи по плажовете в Приморско
Тагове
кражби крадци взлом
Коментари

Още от последните новини