Банда крадци тормози селата край Несебър и Поморие, упояват хора и кучета

Банда крадци тормози селата край Несебър и Поморие, упояват хора и кучета - E-Burgas.com

Жители на няколко села в общините Поморие и Несебър се оплакаха от сериозни кражби, станали през последните няколко дни. Повечето от потърпевшите са убедени, че става въпрос за едни и същи хора, които обикалят селата, за да атакуват набелязани домове. Подадени са вече няколко сигнала до полицията, а хората разпространиха и кадри на предполагаемите крадци с надеждата това поне да ги стресне.

Домът на Ели Митева и нейния съпруг в село Александрово е бил атакуван, в момент в който и двамата са били вкъщи и са спели. Хората се съмняват, че са били упоени с някакъв газ.

„Прибрахме се да починем. Вероятно сме следени. В дома ни нахлуват трима въоръжени младежи. Крали са в наше присъствие, докато спим. Алармата на часовника на съпруга ми звъни за работа. Крадците явно се подплашват в този момент и това може би ни е спасило от допълнителни щети”, разказа Ели Митева.

По думите й в двора си тя има два 60-килограмови ротвайлера, които не са много любезни с натрапници. На камерите обаче се вижда, че двете кучета скачат да лаят, след което рязко се олюляват и заспиват. 

„След като се събудих, потърсих ключовете за колите. Видях, че там, където сме ги оставили, заедно с чантите ни, ги няма. Разбрах, че сме обрани. В този момент крадците все още бяха в къщата. Веднага звъннах на 112, но докато разговарях с дежурния полицай, те избягаха”, допълни съпругът на Ели Митева.

 

Свързани статии
Бургаският съд безпощаден към плажните крадци Николай и Стефана Заловиха джебчиите вилнеещи по плажовете в Приморско Съдът в Бургас не пожали взломаджиите Красимир и Станимир Проснаха двама варналии, изтормозили Бургас с взломни кражби (Снимки) Задържаха още криминогени в Бургас, извършвали кражби и нападения Крадци плъзнаха по домовете в Бургас, полицията залови двама Разкриха крадците на телевизор и агне, те върнахата телевизора
Тагове
крадци
Коментари

Още от последните новини