Удължават бедственото положение в Димчево

Удължават бедственото положение в Димчево - E-Burgas.com

От три седмици село Димчево край Бургас е под вода заради скъсаната дига на река Факийска. Извънредното положение в селото ще бъде удължено с още 30 дни, стана ясно от репортаж на БНТ.

От вчера на помощ на местните жители е формирование на сухопътните сили. Те изпомпват водата в земите край дигата, която разделя Димчево от язовира на реката. Според капитан Димитър Димитров, ръководител на отряда военнослужещи, те изпомпват водата с три помпи с дебит около 200 литра и работят в непрекъснат цикъл на три смени. Най-важната им задача сега е да отводнят помпената станция на селото, за да заработят нейните помпи.

Единадесетте военнослужещи са на терена от 11 ч. вчера - екипирани и оборудвани добре, каза техният командир. Той обясни, че за да се стигне до пълно отводняване, ще бъде нужно много време.

От вчера до тази сутрин нивото на водата е спаднало с около 1 - 1.5 метра.

Свързани статии
Две от три крачки за решаване на кризата с питейната вода в Димчево били направени Автомобили закъсаха край Сарафово заради дъжда Най-пострадалите от наводненията в Димчево получиха битова техника (Снимки) Общината помага на собствениците на наводнените в Димчево къщи с 40 хил.лв. Димчево ще получи финансова помощ от общината Наводнена е помпената станция в Димчево, местните пият вода от водоноска Кметът на Кости: Водата в се оттегля, но ще отменим частичното бедствено положение утре или в петък В село Кости евакуираха хората, десетки са наводнените къщи Ситуацията в Димчево се влошава: Нивото на водата продължава да се вдига, къщите са застрашени (Снимки) Затвориха пътя между Присад и Димчево заради високото ниво на Мандра
Тагове
димчево наводнение бедствено положение
Коментари

Още от последните новини