Туроператори: Ще привличаме туристи със застраховки срещу коронавирус

Туроператори: Ще привличаме туристи със застраховки срещу коронавирус - E-Burgas.com

Туроператорите ще се опитат да привлекат вниманието на потребителите със застраховки срещу коронавирус. Идеята е медицинската застраховка, която по принцип е включена към офертите у нас ще бъде допълнена и с тази опция. Това заяви пред БНТ председателя на Асоциацията на българските туроператори Даниела Стоева.

Застраховките са предназначени за сънародниците ни, които искат да почиват в съседни на страната ни държави. В стандартната полица ще има клауза за покриване на разходи за лечение на коронавирус в чужбина. Туроператорите са категорични, че повишаване в цената на услугата няма да има.

От Асоциацията на туроператорите казаха, че такава застраховка вече се предлага, но точните условия при нея ще се уточнят от застрахователите съвсем скоро.

Предстои и възможност за застраховка COVID-19 и за българските хотелиери. Оказва се, че те не са защитени, в случай, че има жалби за заразяване с коронавирус от чуждестранен турист.

Туроператорите ще предлагат и още един вид застраховка, която ще даде възможност на българите да отменят пътуването си в чужбина, заради заболяване от коронавирус.

Свързани статии
Заповядайте на среща - литературна премиера с Мира Добрева Мира Добрева представя "Светулки зад решетките" в Бургас Христос Екзархос и бенд канят Бургас на Гръцка вечер на 2 март 2024 г. По случай 8 март "Приморец" кани всички жени на парти до зори! Търсите идеалния подарък за Свети Валентин? Изберете разкошен СПА пакет за него, нея или двойки Внимание, влюбени: "Приморец" кани на музикално-кулинарен Свети Валентин Магията на Коледа оживява в музика днес 20.12 в "Приморец" Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал Короновани красавици отново събират пари за благотворителност Порт Прим Арт Фест се утвърди като най-ценния културен форум на Бургас
Тагове
туризъм сезон анеглкова туроператори почивка море
Коментари

Още от последните новини