Туроператори: Ще привличаме туристи със застраховки срещу коронавирус

Туроператори: Ще привличаме туристи със застраховки срещу коронавирус - E-Burgas.com

Туроператорите ще се опитат да привлекат вниманието на потребителите със застраховки срещу коронавирус. Идеята е медицинската застраховка, която по принцип е включена към офертите у нас ще бъде допълнена и с тази опция. Това заяви пред БНТ председателя на Асоциацията на българските туроператори Даниела Стоева.

Застраховките са предназначени за сънародниците ни, които искат да почиват в съседни на страната ни държави. В стандартната полица ще има клауза за покриване на разходи за лечение на коронавирус в чужбина. Туроператорите са категорични, че повишаване в цената на услугата няма да има.

От Асоциацията на туроператорите казаха, че такава застраховка вече се предлага, но точните условия при нея ще се уточнят от застрахователите съвсем скоро.

Предстои и възможност за застраховка COVID-19 и за българските хотелиери. Оказва се, че те не са защитени, в случай, че има жалби за заразяване с коронавирус от чуждестранен турист.

Туроператорите ще предлагат и още един вид застраховка, която ще даде възможност на българите да отменят пътуването си в чужбина, заради заболяване от коронавирус.

Свързани статии
Мая Манолова след срещата в Бургас: България не е сред 13-те препоръчани безопасни държави за туризъм Мая Манолова в Бургас: Държавата трябва спешно и категорично да се намеси в казуса „Алепу“ Живко Табаков и Мая Манолова организират среща с туристическия бранш в Бургас В Слънчев бряг откриха сезона без летовници От утре България приема туристи от 29 държави Заради сигурността на сезона: Започва масово тестване за коронаворус в Бургас Към момента: Едва три хотела посрещат туристи в КК "Слънчев бряг" Климатолог: Чистият въздух на морето ще прогони вируса С едва 63 каравани къмпнг "Градина" вече посреща туристи Ангелкова: 23 плажа ще предлагат чадъри и шезлонги на нулеви цени
Тагове
туризъм сезон анеглкова туроператори почивка море
Коментари

Още от последните новини