Учени от цял свят идват в Бургас на симпозиум по биомедицина

Учени от цял свят идват в Бургас на симпозиум по биомедицина - E-Burgas.com

За втори път Бургас ще приеме мащабния Международен симпозиум по биоинформатика и биомедицина – BioInfoMed.

Събитието ще се състои на 5-7 октомври 2022 г. в Конгресния център, като тази година интересът е още по-голям. Участие са потвърдили 125 водещи учени от България, Мексико, Индия, Великобритания, Франция, Белгия, Полша, Турция, Норвегия, Чехия, Швейцария  и други страни. Те ще представят най-съвременните изследвания и иновации в областите биомедицина, биоинформатика, компютърни технологии, обществено здравеопазване и качество на живота.

Организатори на форума са Университет "Проф. д-р Асен Златаров", Институтът по биофизика и биомедицинско инженерство към БАН, Университетска болница „Царица Йоана“- София, Съюзът на учените в България и се подкрепя от Община Бургас.

Сред участниците се открояват изтъкнати учени от Technological Institute of Tijuana, Switzerland - Foundation for Innovative New Diagnostics, Faculty of Life Science and Medicine, King’s College London и други престижни университети и научни институти.

Сред темите на форума ще бъдат анализи на големи данни в медицината и биологията, вземане на решения в медицината, изкуствен интелект в медицината и здравеопазването, биомедицинско моделиране и инженерство, биомембрани и биоматериали, клетъчно и тъканно инженерство, изчислителна биология и биомолекулно моделиране.

„Целта ни е Бургас да стане град на високите технологии и медицината. Усилията ни са насочени в тази посока“, казва проф. Сотир Сотиров, който е зам.-ректор на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и председател на симпозиума.

Спонсори на събитието са „Топ Хоспитал Сървис“ ЕАД и „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Свързани статии
Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа 60 отличници от ПМГ получиха награди от общината Студенти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачеството Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР
Тагове
учени симпозиум биомедицина
Коментари

Още от последните новини