СЗО призова да не се приябгва до ограничения на пътувания заради новия щам

СЗО призова да не се приябгва до ограничения на пътувания заради новия щам - E-Burgas.com
Изследователите работят, за да разберат повече за мутациите

Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/11/26/szo-bez-ogranicheniia-na-pytuvaniiata-zaradi-noviia-shtam.511980
 

СЗО призова да не обявяват ограничения на пътуванията заради новия вариант на COVID-19 B.1.1.529. Това заяви днес организацията на спешна среща, свикана заради открития опасен щам в Южна Африка, предаде БГНЕС.

"СЗО препоръчва на страните да продължат да прилагат основан на риска и научен подход при прилагането на мерки за пътуване във вид на предупреждение", заяви говорителят Кристиан Линдмайер пред репортери в Женева.

Световната здравна организация заяви още, че на изследователите ще им трябват "няколко седмици", за да разберат въздействието на новия вариант на COVID-19 B.1.1.529, който бе открит в Южна Африка.

"Изследователите работят, за да разберат повече за мутациите и какво потенциално означават те за това колко трансмисивен или вирулентен е този вариант", заяви пред репортери говорителят на СЗО.

Експертите на СЗО свикаха спешна виртуална среща, за да определят дали B.1.1.529 трябва да бъде класифициран като вариант, представляващ интерес, или като вариант, пораждащ безпокойство.


 

Свързани статии
СЗО заговори за нов смъртоносен вариант на ковид СЗО обяви за спад на ковид смъртността с 90% СЗО: Има спад на новите инфекции и смъртни случаи с ковид СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски 16% спад на новите случаи на ковид по света отчете СЗО СЗО отчете спад на новозаразените с ковид с 21% за седмица СЗО: Зеленият сертификат при пътуване е неефективна мярка СЗО: Най-тежкият етап от пандемията може да приключи тази година СЗО: Случващото се в България е истинска трагедия
Тагове
СЗО
Коментари

Още от последните новини