СЗО: Зеленият сертификат при пътуване е неефективна мярка

СЗО: Зеленият сертификат при пътуване е неефективна мярка - E-Burgas.com
bgtourism.bg

Oт Световната здравна организация (СЗО) предупредиха, че налаганите от редица власти на държави забрани за международни пътувания са се оказали неефективни като мярка срещу пандемията, предаде ”Дойче веле”.

Според СЗО, тези ограничения продължават да допринасят за икономическия и социалния стрес на страните.

СЗО също така призова страните да не изискват доказателство за ваксинация срещу COVID-19 като единствен начин за влизане на пътници, като се позова на несправедливостта в разпределението на ваксините.

Експертите заявиха необходимостта от „отмяна или облекчаване на зеления сертификат", тъй като той не носи ползи и продължава да допринася за икономическия и социален стрес, изпитван от страните“.

Що се отнася до изискването на пътниците да носят маски, да предоставят данни от тестове за коронавирус или сертификати за ваксинация, такива действия „трябва да се основават на оценка на риска“ и да не създават „финансова тежест“ за пътуващите, смятат от организацията.

Свързани статии
СЗО заговори за нов смъртоносен вариант на ковид СЗО обяви за спад на ковид смъртността с 90% СЗО: Има спад на новите инфекции и смъртни случаи с ковид СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски И Испания премахва ковид сертификата за пътници от ЕС Голямото пътуване започва: МВР с патрули навсякъде в страната Падат сертификатите за десет държави идващи у нас Ново разхлабване на COVID мерките у нас Последен ден с по-строги ковид мерки, ето къде трябва да се показва зелен сертификат
Тагове
сзо сертификат пътуване
Коментари

Още от последните новини