СЗО предупреждава: Не отменяйте наведнъж всички мерки!

СЗО предупреждава: Не отменяйте наведнъж всички мерки!  - E-Burgas.com

Ограниченията трябва да отпаднат стъпка по стъпка, за да се избегне появата на нови случаи 

Страните, които искат да отменят ограниченията за коронавируса, трябва да го правят постепенно, коментира шефът на програмата за извънредни здравни ситуации на СЗО доктор Майкъл Райън, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Карантината в много ситуации е доказала ефективността си за предотвратяване на разпространението на коронавируса. Тази карантина обаче води и до сериозни икономически затруднения", отбеляза той, но подчерта, че "вероятно ще е лоша идея да се отменят всички ограничителни мерки едновременно".

Тези ограничения според Райън трябва да отменят стъпка по стъпка, успоредно с анализ на данните и укрепване на здравните системи за избягване на появата на нови случаи.

Трябва да има готови системи за засичане на случаи, проследяване на контакти, карантиниране на възможни заразени и масово тестване, изтъкна експертът от СЗО.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини