Държавата предостави на общината терена за лодкостоянка край Сарафово

Държавата предостави на общината терена за лодкостоянка край Сарафово - E-Burgas.com

Министерски съвет реши да учреди безвъзмездно в полза на община Бургас право на строеж върху поземлени имоти за изграждане на защитена лодкостоянка. Имотите са разположени до квартал Сарафово.

Предоставените терени са публична държавна собственост и представляват части от морското дъно в границите на вътрешните морски води на България в Черно море.

Инвестиционната инициатива на Община Бургас е за изграждане на лодкостоянка с нови хидротехнически пристанищни съоръжения. Проектният капацитет на лодкостоянката е 20 малки риболовни кораба. Те ще позволяват заставането на котва или приставането, престояването, изтеглянето на брега и обслужването, в т.ч. разтоварване на уловите, зареждане с гориво, вода или хранителни продукти, както извършване на малки ремонти на малки риболовни кораби за дребномащабен крайбрежен риболов.

Проектът предвижда още върху части от морското дъно да бъде изградено хидротехническо пристанищно съоръжение за защита на акваторията от вълново въздействие, течения и наноси.

Свързани статии
Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово Криза на класни стаи в Сарафово, частна къща поема ученици Пиян англичанин нападна с нож жена си в Сарафово и опита да се самоубие Водолази чистят дъното на пристанище Сарафово Свлачището на алеята до Сарафово се активизирало още повече (Снимки) Ще изграждат нов корпус към училището в Сарафово И рибарите от Равда ще се сдобият с лодкостоянка Катастрофа предизвика тапа в платното за Сарафово Възроди ли се рибарската професия? В Сарафово искат по-големи риболовни лодки на пристанището Автомобили закъсаха край Сарафово заради дъжда
Тагове
лодкостоянка Сарафово
Коментари

Още от последните новини