Созопол става по-зелен с нови екзотични дръвчета и храсти

Созопол става по-зелен с нови екзотични дръвчета и храсти  - E-Burgas.com

Като алтернатива на всички отменени събития и по повод Седмицата на гората, която по традиция се провежда в първата пълна седмица на месец април, на детската площадка в градската градина на Созопол вчера бяха посадени различни видове дървета и декоративни храсти.

Спазвайки всички противоепидемични мерки, кметът Тихомир Янакиев, директорът на Общинско горско предприятие – инж. Мишо Жеков и главен експерт инж. Мирослав Киров, символично дадоха старта на инициативата по засаждане на растителността.

Градската среда бе облагородена със сребролистна липа, плачеща върба, декоративна жълта акция, чвор, вечнозелена магнолия и червенолистна декоративна слива, а храстите са – спирея дуглази, спирея майски сняг, форзиция и японска дюла.

Свързани статии
През лятото започват да строят инсталацията, която ще произвежда ток от боклук в Бургас По-чистият въздух в Европа може да спаси 11 000 човешки живота Първата клетка на депото в Братово се запълни, започва строежът на втора Екоинспектори спасиха световно защитена птица в Поморие Обявиха класирането на кандидатите за подмяна на старите печки в Бургас Зоопарк Бургас става по-цветен и красив с 80 ароматни липи Бургазлии искат постоянна забрана за коли в парк "Минерални бани" Ивелина Василева отказала да бъде заместник на Ревизоро в екоминистерството
Тагове
екология
Коментари

Още от последните новини