Созопол си намери чуждестранен партньор за развитието на туризма

Созопол си намери чуждестранен партньор за развитието на туризма  - E-Burgas.com

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев прие днес кмета на турската община Кешан Мустафа Хелваджъолу. Двамата обсъдиха възможностите за съвместно бъдещо сътрудничество между двете общини и работа по проекти през следващия програмен период.

„При разходката ни в Созопол се убедих, че тук туристът може да открие всичко, от което има нужда. Дори сега покрай коледните празници, тук е чудесно.“, коментира г-н Хелваджъолу.

Предстои да се разгледат конкретни идеи за взаимодействие в сферата на културата, инфраструктурата и туризма. Кметовете се обединиха около идеята между двете общини да бъде осъществен редовен обмен на туристическа информация, добри практики и съвместни инициативи, които да популяризират бита, кулинарията и народното творчество на двете страни.

Янакиев и Хелваджъолу обсъдиха възможности за разработване на концепции за облагородяване на обекти като защитени местности и природни богатства, както и работа по проекти за иновативни и „умни“ технологии в градската среда.

Свързани статии
И в Созопол въвеждат нови мерки заради тока Созопол продължава да търси още един общопрактикуващ лекар Сметката за ток на община Созопол надхвърли 1 млн.лв. за 2021, кметът търси помощ от държавата Кметът на Созопол въвежда нови мерки от утре, лично следи контрола В Созопол търсят общопрактикуващ лекар Фермер от Индже Войвода спечели европейски приз Ваксинационен пункт в Созопол ще работи днес и утре Френска компания хвърлила око на о-в „Св.Кирик“, ще се првърне ли в световен културен център? В Созопол доброволци запретват ръкави по рехабилитацията на детска площадка Номинираха Тихомир Янакиев за кмет на годната заради технически иновации в Созопол
Тагове
созопол
Коментари

Още от последните новини