Синеокото конче в Зоопарк Бургас ще носи името на българска царица

Синеокото конче в Зоопарк Бургас ще носи името на българска царица - E-Burgas.com

Новото синеоко конче в Зоопарк Бургас ще се казва Косара. Това решиха читателите на e-Burgas, които участваха в анкетата ни през последната седмица. 

Предложението бе направено от Ева Михайлова, която спечели едногодишен безплатен достъп до зоопарка за себе си и семейството си. 

Името е емблематично за българската история. Косара се жената на Самуил и българската царица от 970 година. по всяка вероятност от Косара са му дъщерите Мирослава, Теодора Косара и най-малката Деница. Името произлиза от славянския корен за думата коса и е като пожелание "да има хубава, гъста коса". В случая на кончето може да се разбира грива. 

Свързани статии
Бебе антилопа от рядък вид се роди в Зоопарк Бургас (Снимки) Зоопарк Бургас приютява четири пеликана, които не могат да оцелеят в природата Заедно избираме име на синеокото конче в Зоопарк Бургас (анкета) Ново бебе се роди в Зоопарк Бургас (Снимки) Синеока красавица пристигна в Зоопарк Бургас, заедно ще ѝ изберем име Единствените свещени ибиси у нас живеят в Зоопарк Бургас (Снимки) Зоопарк Бургас с шоу програма и безплатен вход за всички деца на 1 юни Четири палави козлета се родиха в Зоопарк Бургас на Цветница  Зоопарк Бургас става по-цветен и красив с 80 ароматни липи Три котешки лемура се родиха в Зоопарк Бургас, скоро им избираме имена
Тагове
Зоопарк Бургас
Коментари

Още от последните новини