Три котешки лемура се родиха в Зоопарк Бургас, скоро им избираме имена

Три котешки лемура се родиха в Зоопарк Бургас, скоро им избираме имена  - E-Burgas.com

В Зоопарк Бургас се родиха три котешки лемура в един ден. Застрашените примати са потомство на Мари и Лилия. Едната майка е с две бебета, а другата с едно.

Те са изключително грижовни и внимателни. Котешките или пръстеноопашатите лемури са сред приоритетите в световните усилия за опазване на приматите, така че “раждането на три лемура в един ден е невероятно събитие не само за нашия зоопарк, но и за България“, каза Кръстьо Дъбов от ръководството на зоопарка. Добрите условия, грижи и разнообразна храна, които Бургаския зоопарк осигурява ежедневно дават своя резултат.

Размножаването на приматите от Мадагаскар е изключително труден процес, който се случва в периода септември-ноември. Бременността продължава от 120 до 140 дни. Обикновено раждат 1 или 2 малки с маса около 80 гр. всяко. До втората-третата седмица те се държат за корема на майка си, а после пролазват и на гърба ѝ. На 6 месеца стават самостоятелни. Приматите от Мадагаскар са сред най-застрашените видове на планетата. 91% от общо 103-те познати вида лемур са на изчезване, твърдят еколози.

От Зоопарк Бургас скоро ще обявят кастинг за имена на малките.

Свързани статии
Зоопарк Бургас приютява четири пеликана, които не могат да оцелеят в природата Синеокото конче в Зоопарк Бургас ще носи името на българска царица Заедно избираме име на синеокото конче в Зоопарк Бургас (анкета) Ново бебе се роди в Зоопарк Бургас (Снимки) Синеока красавица пристигна в Зоопарк Бургас, заедно ще ѝ изберем име Единствените свещени ибиси у нас живеят в Зоопарк Бургас (Снимки) Зоопарк Бургас с шоу програма и безплатен вход за всички деца на 1 юни Четири палави козлета се родиха в Зоопарк Бургас на Цветница  Зоопарк Бургас става по-цветен и красив с 80 ароматни липи Чисто бяло бебе кенгуру излезе от торбичката на Снежанка в Зоопарк Бургас
Тагове
Зоопарк Бургас
Коментари

Още от последните новини