Три котешки лемура се родиха в Зоопарк Бургас, скоро им избираме имена

Три котешки лемура се родиха в Зоопарк Бургас, скоро им избираме имена  - E-Burgas.com

В Зоопарк Бургас се родиха три котешки лемура в един ден. Застрашените примати са потомство на Мари и Лилия. Едната майка е с две бебета, а другата с едно.

Те са изключително грижовни и внимателни. Котешките или пръстеноопашатите лемури са сред приоритетите в световните усилия за опазване на приматите, така че “раждането на три лемура в един ден е невероятно събитие не само за нашия зоопарк, но и за България“, каза Кръстьо Дъбов от ръководството на зоопарка. Добрите условия, грижи и разнообразна храна, които Бургаския зоопарк осигурява ежедневно дават своя резултат.

Размножаването на приматите от Мадагаскар е изключително труден процес, който се случва в периода септември-ноември. Бременността продължава от 120 до 140 дни. Обикновено раждат 1 или 2 малки с маса около 80 гр. всяко. До втората-третата седмица те се държат за корема на майка си, а после пролазват и на гърба ѝ. На 6 месеца стават самостоятелни. Приматите от Мадагаскар са сред най-застрашените видове на планетата. 91% от общо 103-те познати вида лемур са на изчезване, твърдят еколози.

От Зоопарк Бургас скоро ще обявят кастинг за имена на малките.

Свързани статии
Бебе антилопа от рядък вид се роди в Зоопарк Бургас (Снимки) Зоопарк Бургас приютява четири пеликана, които не могат да оцелеят в природата Синеокото конче в Зоопарк Бургас ще носи името на българска царица Заедно избираме име на синеокото конче в Зоопарк Бургас (анкета) Ново бебе се роди в Зоопарк Бургас (Снимки) Синеока красавица пристигна в Зоопарк Бургас, заедно ще ѝ изберем име Единствените свещени ибиси у нас живеят в Зоопарк Бургас (Снимки) Зоопарк Бургас с шоу програма и безплатен вход за всички деца на 1 юни Четири палави козлета се родиха в Зоопарк Бургас на Цветница  Зоопарк Бургас става по-цветен и красив с 80 ароматни липи
Тагове
Зоопарк Бургас
Коментари

Още от последните новини