Единствените свещени ибиси у нас живеят в Зоопарк Бургас (Снимки)

Единствените свещени ибиси у нас живеят в Зоопарк Бургас (Снимки) - E-Burgas.com

Най-новата изненада в Зоопарк Бургас са три свещени ибиса. Птиците са единствени в България. Отличават се с бяло оперение на тялото, черна опашка, глава и шия. Характерен за тях е дългият и строен клюн, извит надолу. Търсят храната си във влажни зони, плитки лагуни, езера и подобни екосистеми, консумирайки различни безгръбначни животни (ракообразни, мекотели и др.). За тяхна родина се смята Африка. Свещеният ибис е бил обект на религиозна почит в древен Египет. Богът Тот традиционно е изобразяван не с човешка, а с главата на тази птица.

Като свещено животно ибисът олицетворява мъдростта, спокойствието и грациозността. Той е сред най-почитаните птици в страната на фараоните.

Елеонора Дъбова

Свързани статии
Семейството на Зоопарк Бургас се увеличи с над 30 бебета (Снимки) Зоопарк Бургас с шоу програма и безплатен вход за всички деца на 1 юни Нови 24 обитатели в Зоопарк Бургас (Снимки) Четири палави козлета се родиха в Зоопарк Бургас на Цветница  Зоопарк Бургас става по-цветен и красив с 80 ароматни липи Три котешки лемура се родиха в Зоопарк Бургас, скоро им избираме имена Чисто бяло бебе кенгуру излезе от торбичката на Снежанка в Зоопарк Бургас В Зоопарк Бургас днес се родиха ламата Корона и муфлончето Вируслав (снимки)
Тагове
зоо зоо бургас зоопарк бургас
Коментари

Още от последните новини