Щедър българин дари 1 млн. лева за борба с вируса

Щедър българин дари 1 млн. лева за борба с вируса - E-Burgas.com

Физическо лице е дарило 1 млн. лв. за борбата с разпространението на коронавируса в България. Това съобщи на редовен брифинг председателят на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Засега не съобщава името му, докато дарението не бъде реализирано.

Той препоръча средствата да се превеждат по дарителнската сметка на Министерството на здравеопазването, където е концентрирано и вземането на решения за разпределението им. Мутафчийски отбеляза, че даренията продължават да се увеличават и общата сума е динамична.

Според опорестените досега данни най-големите дарения на физически лица са от депутатите - бизнесмени Делян Пеевски и Георги Гергов от БСП - по 300 хил. лв., телевизионния водещ и учредител на партия Слави Трифонов - 100 хил. лв.
 

Свързани статии
Бургаски полицаи дариха 1 480 лв. на семейството на загинал свой колега от Пазарджик Младоженци дариха пари от сватбени букети на Детското отделение на бургаската болница 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000
Тагове
коронавирус дарение
Коментари