Шест години затвор заради кило марихуана край Каменар

Шест години затвор заради кило марихуана край Каменар - E-Burgas.com

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе наложено наказание от шест години „лишаване от свобода“ спрямо Антоан П., подсъдим за придобиване с цел разпространение и последващо разпространение на близо 1 килограм коноп.

Той е подсъдим за това, че със свои действия е създал условия за извършване на намислено престъпление – противозаконно придобиване с цел разпространение и последващо разпространение на 991 грама коноп (на обща стойност 5946 лева по цени на съдопроизводството). Престъплението е осъществено за времето от 24.09.2018 година до 12.10.2018 година в село Каменар, общ. Поморие.

По време на разследването е установено, че подсъдимият е поръчал и давал указания в телефонни разговори на мъж, който да го снабди с посоченото количество коноп. То трябвало да бъде придобито от градовете Петрич и София, след което да бъде пренесено до село Каменар, където подсъдимият живее. Наркотичното вещество е установено от служители на ОД на МВР – Бургас, които спрели и проверили превозното средство в района на град Карнобат.

Спрямо Антоан е наложено и наказание „глоба“ в размер на 5000 лева. Той е признат за виновен и по други две обвинения – за разпространяване на наркотични вещества и противозаконно държане на боеприпаси (51 броя ловни патрони). Наложените наказания от шест години „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер на 5000 лева са общи за трите престъпни деяния.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града. 

Свързани статии
Тестват системата за електроен прием на първолаци в Поморие В Поморие почистиха улиците след Гергьовденския панаир (Снимки) Представят нова книга, посветена на Поморие, на празника на града Деца засадиха биоградинки в Поморие (Снимки) В Поморие тестват новата система за електронно записване на първолаци Разбиха наркооранжерия на 20-годишен в центъра на Бургас, задържани са и две девойки Най-старият храм по Южното Черноморие тъне в разруха 24 деца и младежи от социални домове в Поморие са готови за самостоятелен живот Поморие днес без вода до 18:00 часа Опазват Поморийското езето с над 1,1 млн. лева, камери ще следят реда около него
Тагове
поморие марихуана каменар антоан
Коментари

Още от последните новини