Шест години затвор заради кило марихуана край Каменар

Шест години затвор заради кило марихуана край Каменар - E-Burgas.com

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе наложено наказание от шест години „лишаване от свобода“ спрямо Антоан П., подсъдим за придобиване с цел разпространение и последващо разпространение на близо 1 килограм коноп.

Той е подсъдим за това, че със свои действия е създал условия за извършване на намислено престъпление – противозаконно придобиване с цел разпространение и последващо разпространение на 991 грама коноп (на обща стойност 5946 лева по цени на съдопроизводството). Престъплението е осъществено за времето от 24.09.2018 година до 12.10.2018 година в село Каменар, общ. Поморие.

По време на разследването е установено, че подсъдимият е поръчал и давал указания в телефонни разговори на мъж, който да го снабди с посоченото количество коноп. То трябвало да бъде придобито от градовете Петрич и София, след което да бъде пренесено до село Каменар, където подсъдимият живее. Наркотичното вещество е установено от служители на ОД на МВР – Бургас, които спрели и проверили превозното средство в района на град Карнобат.

Спрямо Антоан е наложено и наказание „глоба“ в размер на 5000 лева. Той е признат за виновен и по други две обвинения – за разпространяване на наркотични вещества и противозаконно държане на боеприпаси (51 броя ловни патрони). Наложените наказания от шест години „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер на 5000 лева са общи за трите престъпни деяния.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града. 

Свързани статии
Третокласничките Мими и Ани от Поморие пример за толерантност (Видео)В поморийско село благодариха на кмета си с писмо Първолаци от Поморие получиха уроци по пътна безопасност Епидемиологичната обстановка доведе до промени в междуселищния транспорт в ПомориеПоморие засили мерките в администрацията, спират се и приемите на гражданиРазширяват читалището в Каменар с нова постройка Правят музей на рибарството в Поморие (Снимки)Реставрират стара сграда в Поморие по трансграничен проект Ето го тайника, в който младеж опита да пренесе 9,2 кг марихуана в Турция (Снимки)Реорганизация на движението в Поморие заради фестивал на хората
Тагове
поморие марихуана каменар антоан
Коментари

Още от последните новини