Сезонът по морето започва: Цената на цацата и бирата с 10-15% нагоре

Сезонът по морето започва: Цената на цацата и бирата с 10-15% нагоре - E-Burgas.com

Увеличението на цените по морето вече е факт. С много слънце и по-високи цени започна новият летен сезон във Варна. Сянката на плажа по Северното Черноморие тази година струва от 5 до 10 лева.

"Тази година, както последните 10, цените са същите, тъй като екстрата чадър не е жизненоважна като олиото. Решили сме да заложим на повече оборот, по-малко печалба за сметка на цените", посочи пред Bulgaria On Air концесионерът на плаж "Офицерски" във Варна Гирон Рисовски.

Цената на любимата комбинация на българите в заведенията по морето - цаца и бира, също е скочила - средно между 10 и 15%.

"Средно за една наливна бира се плаща 3,29 лв. миналия сезон, 10% е повишението, за цацата също. Това е компромис, защото не сме в силен сезон, направихме компромис заради хората, за да стартираме уверено", обясни Снежана Бойкова.

И първите туристи забелязват скока в цените, но казват, че това няма да ги спре от плажни удоволствия.

Високите цени обаче вървят с ръст на заплатите. Така собствениците се надяват да решата основния си проблем с дефицита на персонал.

Георги Есов от над 20 години е спасител. И този сезон ще бъде на плажа, за да предаде своя опит на по-младите. "Тази година сме много добре откъм спасители, в пиков час ще има 15 на пост, сега са 10", каза той.

Така на фона на високата инфлация и сянката на бежанската вълна от Украйна, стартът на сезона по морето е даден. Тази година персоналът ще бъде подкрепен и от стотици украинци, намерили работа по курортите.
 

Свързани статии
Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци Цените на храните отново се вдигат Старт на зимния сезон в Банско Цените на елхите също скочиха В Поморие изготвиха анализ на изминалото лято Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв. Експерти: След падането на цените на газа, не очаквайте намаление на цените в магазина Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Откриват ловния сезон за диви прасета и дребен дивеч
Тагове
сезон лято цени
Коментари

Още от последните новини