Сезонът по морето започва: Цената на цацата и бирата с 10-15% нагоре

Сезонът по морето започва: Цената на цацата и бирата с 10-15% нагоре - E-Burgas.com

Увеличението на цените по морето вече е факт. С много слънце и по-високи цени започна новият летен сезон във Варна. Сянката на плажа по Северното Черноморие тази година струва от 5 до 10 лева.

"Тази година, както последните 10, цените са същите, тъй като екстрата чадър не е жизненоважна като олиото. Решили сме да заложим на повече оборот, по-малко печалба за сметка на цените", посочи пред Bulgaria On Air концесионерът на плаж "Офицерски" във Варна Гирон Рисовски.

Цената на любимата комбинация на българите в заведенията по морето - цаца и бира, също е скочила - средно между 10 и 15%.

"Средно за една наливна бира се плаща 3,29 лв. миналия сезон, 10% е повишението, за цацата също. Това е компромис, защото не сме в силен сезон, направихме компромис заради хората, за да стартираме уверено", обясни Снежана Бойкова.

И първите туристи забелязват скока в цените, но казват, че това няма да ги спре от плажни удоволствия.

Високите цени обаче вървят с ръст на заплатите. Така собствениците се надяват да решата основния си проблем с дефицита на персонал.

Георги Есов от над 20 години е спасител. И този сезон ще бъде на плажа, за да предаде своя опит на по-младите. "Тази година сме много добре откъм спасители, в пиков час ще има 15 на пост, сега са 10", каза той.

Така на фона на високата инфлация и сянката на бежанската вълна от Украйна, стартът на сезона по морето е даден. Тази година персоналът ще бъде подкрепен и от стотици украинци, намерили работа по курортите.
 

Свързани статии
100 лв. за преглед по курортите, 700 лв. да ти извадят рибена кост от гърлотоМинистър Проданов изброи осем държави, от които ще очакваме най-много туристи Днес официално откриваме летния туристически сезонЕксперт: Почивката по морето ще е с 40% по-скъпа това лятоСозопол открива сезона с концерт и огнено шоуПоморие в готовност за летния сезон, очаква първите туристи Добри Митрев: Драстично увеличение на горивата ще е срив за държавата и всеки българинПървите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидатПоморие се изправя пред предизвикателствата на летния сезонХиляди моторджии от цяла България откриха мото сезона в Бургас (Снимки)
Тагове
сезон лято цени
Коментари

Още от последните новини