Цените на елхите също скочиха

Цените на елхите също скочиха - E-Burgas.com

Живите дръвчета, закупени в саксия, се радват на по-голям интерес

Ако все още не сте украсили елхата си, трябва да ви кажем, че в списъка с поскъпващи артикули попадна и коледното дръвче. Колкото и значим символ на доброто и надеждата да е тя, цената ѝ се вдига, показа репортаж на NOVA.        

Над смълчаните полета тази година елхичките ще са по-скъпи, в сравнение с миналата зима. Не с много, но по-скъпи. Засега слуховете за 50 лева за елха са силно преувеличени, но е ясно, че поне с 10 до 15% обикновените естествени коледни дръвчета ще поскъпнат. Миналогодишните около 20 лв. ще се трансформират в около 22-23 лв. тази година.

Засега елхи на пазарите няма. Търговците са преценили, че е рано. Напоследък обаче има тенденция – живите дръвчета, закупени в саксия, се радват на по-голям интерес, отколкото отсечените.

В момента коледните дръвчета са най-евтини в разсадниците. Ако се разходите дотам на собствена сметка, ще намерите дръвчета на цена между 18 и 20 лева. За елха от пазара обаче пригответе портфейл – и то от миналогодишния по-дебел.  

Свързани статии
КЗП: Високите цени са нелоялна търговска практика Омбудсманът: Не е справедливо мобилните оператори да вдигат цените Яйцата са рекордьор на поскъпването у нас Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци Цените на храните отново се вдигат Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв. Експерти: След падането на цените на газа, не очаквайте намаление на цените в магазина Драстично намаление на цените по Южното Черноморие през септември Радев: Бензинът в бензиностанциите на "Лукойл" вече е под 3 лева
Тагове
елхи цени
Коментари

Още от последните новини