Родители настояват онлайн обучението да остане и след Нова година

Родители настояват онлайн обучението да остане и след Нова година - E-Burgas.com

От понеделник всички училища ще учат в онлайн среда до Коледа, но родителите вече мислят за времето след зимната ваканция. 

„Искрено вярвам, че училищата са готови за онлайн обучението, защото в ситуацията, в която се намираме, е от първостепенна важност е да спасим повече човешки животи. Училищата доказано са средата, от която тръгва едно широко разпространение на вируса. Затварянето им дава възможност вирусът да се ограничи”. Така коментира в предаването "Събуди се" по Нова телевизия предстоящия онлайн училищен маратон Цветина Петрова от Facebook групата за безопасно образование.

Петрова не отрече факта, че в някои училища има проблеми с техниката, но според нея родителите са наясно с това какви условия трябва да осигурят на децата, за да получават качествено образование у дома.

„Вярваме, че с общи усилия проблемите, които съществуват, ще бъдат преодолени. Отново ще кажа, че важното в случая е спасяването на човешки животи”, добави Цветина.

Основните проблеми при осигуряването на онлайн обучение е слабата на места интернет връзка. Социално-слабите семейства изпитват затруднения, каза тя и призова да бъдат подпомогнати. 

Цветина обясни, че от групата ще продължат да настояват за това училищата да продължат да бъдат затворени и след Нова година. Желанието им е онлайн обучението да се приложи до края на първия учебен срок. 

Свързани статии
Започнаха усилени ремонти в Немската гимназия (Снимки) Още 16 души с ковид влязоха в болница в Бургас, ръст на зарзени ученици Прогрес в Морското: Учениците ще се обучават в базата на Южнобългарския морски център Преустановяват учебните занятия на учениците от 5 до 12 клас в Бургас? Димитър Николов за юбилея на математическата: Вие сте престиж за Бургас! Община Бургас търси училищни лекари, дава 1350 лв. заплата Бургас и Царево с висок брой новозаразени с ковид Бургаски окръжен съдия представи съдебната власт пред ученици Учениците от Равда с инициатива за Апостола Скочиха новозаразените в областта, четири общини с по над 10 нови случая
Тагове
ученици учители родители училище онлайн образование коронавирус
Коментари

Още от последните новини