Родители настояват онлайн обучението да остане и след Нова година

Родители настояват онлайн обучението да остане и след Нова година - E-Burgas.com

От понеделник всички училища ще учат в онлайн среда до Коледа, но родителите вече мислят за времето след зимната ваканция. 

„Искрено вярвам, че училищата са готови за онлайн обучението, защото в ситуацията, в която се намираме, е от първостепенна важност е да спасим повече човешки животи. Училищата доказано са средата, от която тръгва едно широко разпространение на вируса. Затварянето им дава възможност вирусът да се ограничи”. Така коментира в предаването "Събуди се" по Нова телевизия предстоящия онлайн училищен маратон Цветина Петрова от Facebook групата за безопасно образование.

Петрова не отрече факта, че в някои училища има проблеми с техниката, но според нея родителите са наясно с това какви условия трябва да осигурят на децата, за да получават качествено образование у дома.

„Вярваме, че с общи усилия проблемите, които съществуват, ще бъдат преодолени. Отново ще кажа, че важното в случая е спасяването на човешки животи”, добави Цветина.

Основните проблеми при осигуряването на онлайн обучение е слабата на места интернет връзка. Социално-слабите семейства изпитват затруднения, каза тя и призова да бъдат подпомогнати. 

Цветина обясни, че от групата ще продължат да настояват за това училищата да продължат да бъдат затворени и след Нова година. Желанието им е онлайн обучението да се приложи до края на първия учебен срок. 

Свързани статии
Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа 60 отличници от ПМГ получиха награди от общината Студенти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачеството
Тагове
ученици учители родители училище онлайн образование коронавирус
Коментари