Ревизоро: За първи път от 20 години най-малко се строи по Черноморието

Ревизоро: За първи път от 20 години най-малко се строи по Черноморието - E-Burgas.com

За пръв път от 20 години на Българското Черноморие най-малко се е строяло, най-малко емисии от леки коли, най-малко чадъри – заради коронавируса. Хората стачкуват за нещо от 20 години, защото правят политика, аз с политика не се занимавам. Това заяви в ефира на NOVA екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро. Законът за биологичното разнообразие го чакаме от 2007 година, ако не го приемем, ще има санкции от Европа. На 90% съм се съобразил със Зелените в закона, твърди Ревизоро.

Един журналист не дойде да види новата пречиствателна станция по Черноморието, но дадохте час и половина за един „може би замърсен канал във Варна”, продължи екоминистърът Той визира видяното и от Космоса замърсяване с фекални води на Варненското езеро. Като разбрах, че всичко, което искам да направя, не може да стане, по-добре да дадем парите на общините за обществени поръчки, обясни Димитров политическата си визия за управление на сектора. Той добави, че приключил с екозаконодателството през този мандат.

За скандала с природен парк "Рила" и чакълените екопътеки, Димитров обеща санкции, но говореше така: "Те ще си сложат санкциите". По думите му, багер там няма място. Екоминистърът обвини и, че фирмите, получили отпадъци от обработката на стари акумулатори от "Монбат" на братя Бобокови, загробвали половината в България незаконно, а имали лицензи да ги съхраняват. За финал Димитров се оплака как местната власт правела сметища по "Натура 2000" и обвини журналистите как щели да дойдат и да кажат: "Как не Ви е срам?". "Недейте да мислите, че някой ги прикрива. Те са лавина, всяка седмица по 5-6 случая, а ние сме само 480", продължи Димитров буквално да хленчи. И установи, че не можел да бъде във всяка община и "на всяко ТКЗС". Той се оплака, че МОСВ станало разследващ орган, което му пречело на нормалната работа и допълни, че щял да си изкара мандата, но проблемите били по наследство и буквално оплака следващия на неговия пост.

 

Свързани статии
Ревизоро: Ако до 20 февруари не изградим тръбите, не искам да съм в Бургас на изборите Ревизоро в Бургас: Криза няма да има, Варна ще се лиши от вода След натиска на Ревизоро Борисов уволни Атанаска Николова Два часа разлика! Ревизоро: Водна криза в Бургас няма да има Ревизоро: Бургас е изправен пред водна криза Прокуратурата натиска Ревизоро за проверки на скандалните строежи в Синеморец, чака резултати Изслушват Гешев днес, една от темите в доклада му е строителството по Черноморието Нови нарушения в разрешението за строеж на „Алепу“ Съдът решава законна ли е "подпорната стена" на Алепу Собствениците на незаконни постройки по морето ще имат 14-дневен срок за доброволно премахване
Тагове
ревизоро строеж алепу
Коментари

Още от последните новини