Ревизоро: Бургас е изправен пред водна криза

Ревизоро: Бургас е изправен пред водна криза - E-Burgas.com

Бургас се приближава и след 6 месеца там ще бъде водна криза. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров от парламентарната трибуна в Народното събрание, цитиран от "24 часа". Той поиска думата извънредно,за да даде информация за състоянието на водите в страната.

"От месец май в случай, че продължава да не вали град Бургас и южното Черноморие ще станат два пъти по- привлекателна туристическа дестинация. Освен прочутата по Нови Искър кал, жителите и гостите, ако имат тогава все още, ще опитат от този момент и неизвестната камчийска кал. Ще сложим салове в язовира, ще точим вода, ще чистим и ще пращаме на Бургас. Защо? От месец януари тази година МОСВ пише 10 пъти отчети. Направили сме два консултативни съвети по водите, всички са взели единодушни решения че в случай че трета година има суша и потреблението е в стандартните размери и обеми - град бургас ще остане без вода за питейно- битово водоснабдяване", категоричен беше министърът.

По думите му в резултат на 20 писма, 2 съвета, десетки интервюта, предавания, публикации, нищо не е предприето.

"Няма забит един пирон, ако има - покажете ми го, аз ще го извадя сам. Един метър тръбопровод на призивите ми цяло лято да се започне докато е топло - има възможност да се копае, поле е- не е постъпило нищо", коментира министър Димитров.

Той заяви, че никой не е обърнал внимание на проблема, единственият който е псел отношение е бил Валери Симеонов. "Цяло лято чакам един пиар да реши кога ще е подходящият момент за първа копка, така и не реши." Министър обясни, че от месец май три пъти са ходили за първа копка, за първа схема, но нищо не е станало. "България се управлява от пиарите", разгневи се Димитров.

Министърът покани в МОСВ по двама представители от партия, за да вземат решение за водните проблеми в страната. "Ще ви покажа всички карти, и черните карти, които се крият", каза Димитров.

Догодина ще има водна криза в земеделието, обезпеченоспа е между 40 и 45% към днешна дата. Тази година дадохме вода на всички, догодина имаме 45%, ако го направим на 75, ще спасим цял един отрасъл, допълни още министър Димитров.

 

Свързани статии
Ревизоро: Разреших да се свалят нивата на язовирите "Ахелой" и "Порой" заради ремонти Ревизоро затяга контрола върху незаконните сметища Започват ремонтите на язовирите Ахелой и Порой Ревизоро: Ако до 20 февруари не изградим тръбите, не искам да съм в Бургас на изборите Валежите от последните дни вдигнали нивото на язовир Камчия Язовирите "Ахелой" и "Порой" вече са с приоритет за питейно-битови нужди Тома Белев: Защо никой не казва, че в язовирите "Ахелой" и "Порой" няма вода Бургаските съветници искат да се види под лупа къде изтича водата на язовир Камчия Нов стопанин на язовирите Ахелой и Порой ще спасява Бургас от водна криза НА ЖИВО: Извънредната общинска сесия заради водната криза
Тагове
водна криза ревизоро
Коментари

Още от последните новини