Рестарт на проектите за “Александровска” и “Богориди” 

Рестарт на проектите за “Александровска” и “Богориди”  - E-Burgas.com
Така изглеждаше проектът през 2012 година

Проектите за реконструкция на двата основни пешеходни булеварда в Бургас - “Александровска” и “Богориди” ще претърпят големи промени. От община Бургас вече са обяви стартира процедура на договаряне без обявление за проекта, който се забави с няколко години.

Става дума за третия етап на ул. “Александровска” - от площад “Тройката” до ул. “Сан Стефано”, както и горната част на “Богориди” - от “Лермотнов” до “Демокрация”.

Проектите за двете улици бяха оповестени още през 2012 година и досега трябваше да бъдат изпълнени. Една от причините за забавянето, беше именно забележките по отношение на техническия проект за реконструкцията от страна на кмета Димитър Николов. В края на миналата година той заяви, че ще настоява проектът да бъде модернизиран, след което вече ще се пристъпи към неговото изпълнение. Другият аргумент на градоначалника беше, че община Бургас първо трябва да реши дали да строи подземна улица за автомобила на входа на Морската градина, за да може проектът да се съобрази и с това. 

Промените ще бъдат направени от автора на първоначалния проект архитектурна фирма „АТИКА-Р5“ ООД. Те ще трябва да включат нови модерни елементи и технологии за обслужване на обществените пространства. Повишени ще бъдат и изисквания за осветеност и енергийна ефективност на уличното освлетние. В същото време обаче, ще трябва да се запази традицията и характерния артистичен дух на ул. “Богориди”. 

Поръчката няма да бъде възлагана на друга фирма, защото това би довело до нарушаване на авторски права или други права за интелектуална собственост. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини