Рестарт на дебата за подземната улица до Гъбката?

Рестарт на дебата за подземната улица до Гъбката?  - E-Burgas.com

Живеещите в близост желаят тяхното мнение да бъде чуто приоритетно

Дебатът за това дали автомобилното движение трябва да преминава под земята на входа на Морската градина може да бъде възобновен. За това настояха присъстващите на днешното обществено обсъждане за предстоящия мащабен ремонт на бул. "Демокрация". Домакин на срещата бяха зам. кметът по строителство инж. Чанка Коралска и зам.-кмет по Европейски политики, околна среда Руска Бояджиева. 

Казусът с подземната улица до Гъбката бе разгледан преди четири години в предизборната кампания на кмета Димитър Николов. Тогава бе пуснато онлайн гласуване, в което участваха близо 8000 души. Според присъстващите тази вечер е трябвало да се потърси мнението само на живущите наблизо, тъй като те били пряко зависими от проекта. Повечето хора в залата заявиха, че не са знаели, че въпросът се обсъжда. Дори и те обаче не бяха на едно и също мнение дали там трябва да има подземна улица, тъй като част от тях бяха притеснени от изсичането на много стари дървета и от подпочвените води, които могат да предизвикат подобен проблем като този на площад "Св. св. Кирил и Методий". 

От община Бургас пък обясниха, че дебатът може да бъде възобновен и мнението на живущите да бъде потърсено, но това не означава, че останалата част от бургазлии нямат право на глас, тъй като мястото е централно и през него минават всички граждани. 

Ако все пак проектът бъде "размразен", то той няма да влезе в противоречие със сегашния мащабем проект за реконструкция на булеварда. Всъщност на срещата с гражданите тази вечер се обсъждаше реконструкцията в участъка от хотел "Аква" до ресторант "Чадъра". Повече подробности четете по-късно в e-Burgas.com! 

Анкета
Коментари

Още от последните новини