Ремонтират училището в Стария град в Несебър

Ремонтират училището в Стария град в Несебър - E-Burgas.com

Община Несебър получи одобрение за финансиране на проект за основен ремонт на сградата на филиала на СУ“Любен Каравелов“ – стар град. Управителният съвет на Проект „Красива България“ на МТСП, с Решение №1/2022 г., даде зелена светлина за реализацията на плановете на общината за модернизация и саниране училищната постройка.

Проектът включва ремонт на сградата, в която учат 4 паралелки  от  І до ІV клас. Сградата е построена през 1970 г. и в момента не покрива нормативните изисквания за енергийна ефективност и за достъпна среда, поради което реализацията на проекта е от особена важност.

За постигане на изискванията и нормите ще се извърши цялостна топлоизолация на външни стени и подмяна на дограмата. В одобрения технически проект са предвидени: ремонт на стени, покрив и под, полагане на топлоизолация, осигуряване на противопожарна безопасност и достъпна среда, подмяна на ел.табла, ел.захранване и осветление, заземителна и др. инсталации, частично – на ВиК- инсталация, ремонт на отоплителна инсталация и изграждане на климатична инсталация.

Този проект е още една стъпка в осъществяване на приоритетните за общинската политика дейности по модернизация на образователната инфраструктура в общината. Целта на местната власт е да осъществи  мерки по адаптация към съвременните условия за всички учебни заведения на своята територия.

Свързани статии
ВиК ремонт затваря още едно кръстовище на центъра Несебър стяга голяма двудневна програма за празника си Пожарни от Несебър и Поморие се бореха с пламъци, застрашаващи сгради на ЮНЕСКО Стойко Танков с ултиматум за скандалните чадъри в Несебър Хотелиер и туристи в спорт за нов плаж в Несебър Общината в Несебър премахва самоволно поставени чадъри и шезлонги под Южния парк Община Бургас търси да назначи училищни лекари Затварят част от улица на центъра заради асфалтиране Ремонт ще затрудни движението по улицата пред депото на "Бургасбус" от понеделник Изградиха дългоочакваното пристанище в Несебър, плаващи пристани и кей за 121 лодки очакват рибарите
Тагове
несебър училище ремонт
Коментари

Още от последните новини