Ръст на чуждестранните инвестиции в Бургас по време на пандемията

Ръст на чуждестранните инвестиции в Бургас по време на пандемията - E-Burgas.com

Областта е на второ място след столицата

По окончателни данни преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в нефинансовия сектор на област Бургас към 31.12.2020 г. възлизат на 2 411.1 млн. евро, което е с 12.8% повече в сравнение с 2019 година. Това сочат данните, официално съобщени от Териториалното статистическо бюро - Югоизток. Техният дял в общия размер на направените чуждестранни инвестиции в страната е 9.0%. По размер на чуждестранните инвестиции област Бургас се намира на второ място в страната след София (столица) и преди област Пловдив.

Най-голям е относителния дял на направените чуждестранни инвестиции в промишлеността. На второ място се нарежда секторът на услугите (търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети; транспорт, складиране и пощи; хотелиерство и ресторантьорство) - 215.7 млн. евро, като спрямо 2019 г. намалението е 7.5%.

Обемът на направените ПЧИ в сектор „Операции с недвижими имоти“ е 148.5 млн. евро. Спрямо предходната година чуждестранните инвестиции в този сектор намаляват с 18.1%.

Свързани статии
Наградиха най- добрите бизнеси в Бургас и региона за 2023 на бляскава церемония Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Народни методи за намаляване на болките в кръста Зов до бургаските предприятия: Кандидатствайте за енергийна ефективност в сградите си Министърът на иновациите: Ще подкрепим бизнеса с 1,2 млрд. лв. до юни 17-годишен спортист от Руската гимназия спаси кръста в Бургас (Снимки) Водещи американски IT компании представиха възможности с местния бизнес Затварят още едно кръстовище в центъра заради ВиК ремонтите Нови отличия за бизнеса в Бургас Монтират камери на бургаско кръстовище, движението в събота ще е затруднено
Тагове
бизнес инвестиции ръст
Коментари

Още от последните новини