Радосвет Радев: Щом предприемач освобождава работници, значи мерките не работят

Радосвет Радев: Щом предприемач освобождава работници, значи мерките не работят - E-Burgas.com

”Предприемач, който освобождава работници, значи не е удовлетворен от мерките за заетост - 60/40 или 80/20. Това показва, че нещо не се случва както трябва. Трябва да има нов редизайн или да се изчака естествения ход на събитията. Предполагам, че през 2022-23-та ще достигнем предкризисните нива”. Това заяви Радосвет Радев, преседател на Българската стопанска камара (БСК), цитиран от Frognews.bg.

Няма незасегната стокова група от кризата, но българската индустрия не спря да произвежда. В България имаше непродадена произведена продукция, посочи той.

Пандемията се отрази зле на износа. Има спад. При нас е по-добре от други европейски държави по света. Има вреди. В момента всички прогнози за световната икономика са за покачване и ръст. Виждаме колко е динамично. В спада от миналата година сме по-добре от големите икономики. Кризата при големите икономики е свързана и с нас, допълни другият гост в сутрешния блок - д-р Бойко Таков от агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Свързани статии
Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Зов до бургаските предприятия: Кандидатствайте за енергийна ефективност в сградите си Министърът на иновациите: Ще подкрепим бизнеса с 1,2 млрд. лв. до юни Водещи американски IT компании представиха възможности с местния бизнес Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Нови отличия за бизнеса в Бургас Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион Удължиха ковид мерките в цялата страна Малки и средни бургаски предприятия могат да получат финансова помощ, ето как Учат бургаски бизнесмени как да завладяват външни пазари
Тагове
радосвет радев мерки бизнес
Коментари

Още от последните новини

Светът
Радосвет Радев: Щом предприемач освобождава работници, значи мерките не работят - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Радосвет Радев: Щом предприемач освобождава работници, значи мерките не работят - E-Burgas.com

Африка