Радосвет Радев: Щом предприемач освобождава работници, значи мерките не работят

Радосвет Радев: Щом предприемач освобождава работници, значи мерките не работят - E-Burgas.com

”Предприемач, който освобождава работници, значи не е удовлетворен от мерките за заетост - 60/40 или 80/20. Това показва, че нещо не се случва както трябва. Трябва да има нов редизайн или да се изчака естествения ход на събитията. Предполагам, че през 2022-23-та ще достигнем предкризисните нива”. Това заяви Радосвет Радев, преседател на Българската стопанска камара (БСК), цитиран от Frognews.bg.

Няма незасегната стокова група от кризата, но българската индустрия не спря да произвежда. В България имаше непродадена произведена продукция, посочи той.

Пандемията се отрази зле на износа. Има спад. При нас е по-добре от други европейски държави по света. Има вреди. В момента всички прогнози за световната икономика са за покачване и ръст. Виждаме колко е динамично. В спада от миналата година сме по-добре от големите икономики. Кризата при големите икономики е свързана и с нас, допълни другият гост в сутрешния блок - д-р Бойко Таков от агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Свързани статии
Проф. Кантарджиев: Притеснява ме отварянето на стадионите и нощните заведения От днес отпадат ограниченията за моловете Туристическият бранш очаква от началото на май да започнат груповите пътувания Бизнесът има 3 дни да декларира данъците си пред НАП Гърция се отваря постепенно от началото на април Проф. Балтов: Ако спазваме мерките, затварянето ще е 10 дни И Габрово затяга мерките Полицията и РЗИ започнаха масови проверки на заведенията в Бургас Министър Ангелов в Бургас: С 30% са се увеличили спешните повиквания заради ковид в областта Кабинетите за ваксинация в Бургас отварят врати за служителите от избирателните секции
Тагове
радосвет радев мерки бизнес
Коментари

Още от последните новини