Радосвет Радев: Щом предприемач освобождава работници, значи мерките не работят

Радосвет Радев: Щом предприемач освобождава работници, значи мерките не работят - E-Burgas.com

”Предприемач, който освобождава работници, значи не е удовлетворен от мерките за заетост - 60/40 или 80/20. Това показва, че нещо не се случва както трябва. Трябва да има нов редизайн или да се изчака естествения ход на събитията. Предполагам, че през 2022-23-та ще достигнем предкризисните нива”. Това заяви Радосвет Радев, преседател на Българската стопанска камара (БСК), цитиран от Frognews.bg.

Няма незасегната стокова група от кризата, но българската индустрия не спря да произвежда. В България имаше непродадена произведена продукция, посочи той.

Пандемията се отрази зле на износа. Има спад. При нас е по-добре от други европейски държави по света. Има вреди. В момента всички прогнози за световната икономика са за покачване и ръст. Виждаме колко е динамично. В спада от миналата година сме по-добре от големите икономики. Кризата при големите икономики е свързана и с нас, допълни другият гост в сутрешния блок - д-р Бойко Таков от агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Свързани статии
Н.Пр. Джузепина Дзара: Бургас представлява интерес за италианския бизнес Хотелиери и ресторантьори ще могат да се възползват от допълителни 106 млн.лв. по ОПИК Над 90 % от бургаските дружествата и едноличните търговци вече са обявили доходите си пред НАП Представиха нови мерки в подкрепа на бизнеса и работещите Кабинетът представя нови стимули в подкрепа на бизнеса Високотехнологична компания назначава 50 служители в Бургас Отпадат голяма част от ковид ограниченията Пускат 20 000 зрители за финала на Купата на "Васил Левски" Бургас събра над 150 бизнесмени на конференция за онлайн търговия Стадионите, образователните и езиковите школи отварят врати
Тагове
радосвет радев мерки бизнес
Коментари

Още от последните новини